Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vratit ćemo Inu'

Milanović: Ja sam nacionalni, građanski političar, nisam krotki, prevrtljivi briselski ćato

Narodna koalicija u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/14
27.08.2016.
u 11:58

Kada vidim da aktualna, desničarska, mađarska vlada koja se opasala žicom navija za HDZ, onda se to zove siguran smjer, znam da sam na pravom putu

- Ja sam nacionalni, građanski političar, nisam krotki, prevrtljivi briselski ćato – poručio je biračima Zoran Milanović, čelnik SDP-a i kandidat Narodne koalicije za premijera u subotu na splitskoj rivi. 

Desnicu je podijelio na čistu, u koju ubraja Angelu Merkel i šporku.

-Šporka desnica je netrpeljivost, etno-biznis i nacionalne podjele koji se svaki put pred izbore u Budimpešti, Beogradu i na Pantovčaku, ovisi tko je tamo, uhvate u kolo i ruka ruku mije. To nisu prijatelji ni hrvatskog ni srpskog naroda, to su prevaranti – poručio je Milanović i dodao kako su oni koji su prodali Inu i zalažu se za prekid arbitraže s Molom na vrhu lista HDZ-a, a njegova Vlada je prije tri godine započela svođenje računa s MOL-om.

>> Milanović posvadio i udruge: Branitelji se podijelili na tri struje

-Ne kažem s Mađarima i nikad ne kažem Srbima već kažem beogradska čaršija i desničarska vlast. Tako su govorili Radić, antifašisti i mi. To nikoga ne unizuje to je jasna poruka. Vratit ćemo Inu Hrvatskoj i to na čist i pravan način. Kada vidim da aktualna desničarska, mađarska vlada koja se opasala žicom navija za HDZ onda se to zove siguran smjer, čovječe, znaš da si na pravom putu ako te takvi napadaju znaš da si prijatelj svog naroda – rekao je Milanović.

Što se tiče HDZ-a, rekao je da su ostali isti.

-Nije Kurta nego Murta – drži Milanović koji smatra kako je ovo dobro vrijeme pa je uz njihovo znanje i zalaganje obećao milijarde kuna više prihoda za hrvatsko gospodarstvo, proračunski suficit i jaču Hrvatsku, ne na Dedinju ili u Budimpešti već u Splitu, Rijeci, Zagrebu…

-Dodvorice i činovnici, njima stalno uši idu na deset strana i slušaju što će reći ova ili ona ambasada. Mi se s pravim demokracijama nikada nismo krivo pogledali,mi znamo razliku zapadne demokracije i balkanske čaršije kojoj na žalost pripada i dio Hrvatske. Mi smo nacionalna koalicija, branimo interese naroda i pokazujemo stav. Ako nemaš stav, što imaš? Plaću od 9000 eura? To se u Bruxellesu brzo potroši – rekao je Milanović.

>>The Economist: U Hrvatskoj je politika zapela u osamdesetima, ako ne i četrdesetima

Rekao je da neće proći zaustavljanje kurikularne reforme, naplata zdravstvenih usluga.

-Reforme idu dalje, one koje ne znače revoluciju i ne diraju u obitelj. To se za mene zove vjerodostojnost. Ti se češu gdje ih svrbi. Što bi se hrvatski reklo „fake“, prevara. Pobjedit ćemo pa idemo u razgovore i pregovore – zaključio je svoj govor Milanović.

>> Milanović ustaša? 
Ne, samo tuđmanist

Komentara 221

RH
renato.habek
12:24 27.08.2016.

Umišljeni, narcisoidni samonazovi političar bez pokrića... Pa do kad više...

IV
ivaba
12:21 27.08.2016.

Tko normalan moze slusati ovog dvolicnjaka i prevrtljivca koji je vec toliko stete napravio Hrvatskoj zajedno sa Pusickom i ekipom.....kad je mogao i trebao imati stav i nesto napraviti u vezi srbijanskih zakona NISU NAPRAVILI NISTA NEGO SU JASNO GOVORILI DA NECE BLOKIRATI SRBIJI..........zato ovaj igrokaz SDP-e i Milanovica i veliko glumatanje, lazna briga i domoljublje kao da je rezirao sam Frljic i to mogu podrzavati samo oni koji Hrvatskoj ne zele dobro......

JO
josipmacek
12:20 27.08.2016.

komesaru - čini mi se da si ti već pobijedio na izbvorima kad tako zboriš-ja bi ipak sačekao izbore i APIS ODSATRANIO ŠTO DALJE OD BROJANJA GLASOVA I POKVARENIH LISTIČA BIRAČKIH-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije