Naslovnica Lifestyle Gourmet

Žene se s godišnjeg odmora vraćaju – umornije!

Muškarci najčešće "aktivno" sudjeluju u odmoru kao "vozači", a sve ostalo prepuštaju svojim partnericama
05. studenoga 2012. u 13:00 1 komentara 2 prikaza
odmor
Foto: Thinkstock

Da je odmor užitak, iskusi tek mali broj žena i majki. Naime, one se toliko umore planirajući i pripremajući se za odmor da, kad godišnji počne, nerijetko su previše umorne da bi se prepustile i uživale.

Mnoge su i same krive za "preopterećenje" jer partneru ne vjeruju toliko da bi mu prepustile dio organizacije te svjesno na sebe preuzimaju pripremu i organizaciju. No one tvrde da su imale loših iskustava s prepuštanjem organizacije drugima.

Muškarci najčešće "aktivno" sudjeluju u odmoru kao "vozači" jer upravo su oni najčešće za upravljačem automobila kad idu na neku udaljeniju destinaciju.

Istraživanje je pokazalo da osam od deset žena u studiji britanske kompanije Owners Direct nema nikakvu pomoć od partnera u planiranju i pripremi godišnjeg odmora. Kada se zajednički odredi željena destinacija, 82 posto žena samo obavlja rezervaciju karata, plan puta i nabavu te pakiranje. Čak 69 posto žena brine se i o sigurnosti doma dok su na putu te se pobrinu za zalijevanje biljaka i provjeru stana, piše Daily Mail.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • liliZG:

    Istina, ja se naradih na odmoru isto kao i kod kuće, aparman, kuhanje, šoping namirnica, i još moraš da u tuđoj kući ti djeca nešto ne razbiju ili polome, ma šta umorana, totalno iscrpljena, ....jedva sam čekala da dođem toma ... prikaži još! i to fala bogu 3 dana prije kraja godišnjeg da se naspavam i odmorim, i operem 5 mašina veša kojeg sam dovukla sa sobom......