Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vuk dlaku mijenja...

Zašto muškarci varaju? 7 najčešćih razloga zbog kojih se upuštaju u preljub

prevara
Foto: Thinkstock
1/2
17.02.2014.
u 12:50

Muškarci su vizualna bića i smeta im kad primijete da se njihova partnerica zapustila.

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Barem ako je suditi po razlozima zbog kojih se muškarci upuštaju u preljub.

Istraživanja pokazuju da su razlozi danas isti kao i prije 50 i više godina.

Je li muškarcima u genetskom kodu zapisano da će varati ili su razlozi ipak malo dublji? Donosimo vam neke od najčešćih razloga zašto muškarci varaju.

1. Užitak lova

Muškarci žude za uzbuđenjem i ako ga ne dobiju kod kuće, vjerojatno će ga potražiti negdje drugdje. Ovaj razlog je čest kod muškaraca koji su se prerano oženili ili misle da su propustili nešto u prošlosti.

2. Prigovaranje i svađanje

Muškarcima je posebno važno da osjećaju kako ih partnerica poštuje. Ako ga ona svaki put kad dođe s posla kritizira ili potiče svađu, on će se osjetiti bespomoćnim i odustati od stalnog pokušaja ispričavanja.

3. Nedostatak samopouzdanja

Ako se više ne osjeća poželjan i zanimljiv svojoj partnerici, potražit utjehu u seksu s drugom ženom koja pokazuje zanimanje za njega.

4. Nestanak fizičke privlačnosti

Često muškarci ulaze u vezu sa ženama koje im se čine savršene za ozbiljnu vezu, a bez velike fizičke privlačnosti. Muškarci su vizualna bića i smeta im kad primijete da se njihova partnerica zapustila.

5. Isprobavanje novih stvari

Mnogi muškarci imaju skrivene želje i maštarije koje njihova partnerica ne želi ostvariti s njim. Druge žene imaju drugačiju građu tijela, drugačije izgledaju i imaju drugačije seksualne navike.

6. Uzbuđenje

Igranje s vatrom budi u muškarcu instinkt pračovjeka. Zbog trenutačnog osjećaja da je učinio nešto zabranjeno i uzbudljivo, muškarac je često spreman riskirati dugogodišnju vezu.

7. Dosada

Muškarci ponekad varaju samo da bi vidjeli hoće li uspjeti ostati neotkriveni. Također, ako su u prošlosti varali i uspjeli se izvući jer su im partnerice oprostile, moguće je da opet počine preljub.

>>Zauzeti muškarac tako je privlačan! Evo zašto žene vole dečke koji su u vezi

>>Jesmo li monogamni? Nekada je bilo – imaš jedan auto i jednu ženu, danas to ne vrijedi

Foto: pixabay

Komentara 8

ZE
zekoslav
13:51 17.02.2014.

ovo pod brojem 2... pogotovo kad je konstantno i bez razloga...

ĆA
ćaćaća
13:45 17.02.2014.

opet topla vodicaa

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:19 17.02.2014.

Odbija vježbati unatoč šlauhu oko struka iako je prije braka obećala da će vježbati svaki dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije