Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudnovata naplata

Za sat i pol parkiranja u garaži naplatili mu 24 kune

'garaza05_nnn_gra_140111'
''
24.02.2011.
u 12:57

Iako je u garaži proveo tek sat i pol, naš čitatelj morao je platiti čak tri sata parkiranja. U garaži kažu da ne mogu ništa jer su strojevi tako programirani

Za manje od sat i pol vremena koje sam proveo u garaži Centra Kaptol morao sam platiti čak tri sata parkiranja. Ta njihova matematika zbrajanja sati parkiranja znanstvena je fantastika i tu je jednostavno riječ o potkradanju građana – javio nam se mailom građanin koji je u garaži Centra Kaptol svoj automobil parkirao 13. siječnja.

Rampa se nije digla

Ispričao nam je kronologiju slučaja, koji umalo nije prerastao u incident jer nezadovoljni građanin nije se htio skloniti s parkirne rampe kad je blagajnik od njega zatražio još osam kuna zato što je premašio vrijeme od 15 minuta koje se svakom vozaču daje od plaćanja do izlaska iz garaže. Dodatnih osam kuna platio je blagajnik i pustio nezadovoljnog građanina da iziđe iz njihove garaže.

– Tog 13. siječnja ušao sam u garažu Centra Kaptol točno u 17 sati. Platio sam u 18.03 sati 16 kuna, za dva sata, bez obzira na to što sam proveo samo tri minute više od jednog sata. Njihovo objašnjenje bilo je da sam ušao u “drugu obračunsku jedinicu”. Na automatu sam vidio da piše kako garažu treba napustiti 15 minuta nakon plaćanja, ali isto tako piše da sat parkiranja stoji osam kuna. Tako piše i na web- stranici Centra Kaptol – kazao je gnjevni građanin koji je iz garaže pokušao izići u 18.20 sati.

Međutim, u tom naumu zaustavila ga je rampa koja se nije htjela podići. Na njoj je pročitao objašnjenje da je prekoračio vrijeme dopušteno za izlazak iz garaže poslije plaćanja.

Zakasnio nekoliko minuta

– Iz principa nisam htio nadoplatiti još osam kuna – kazao je ljutiti građanin.

Dubravka Dučić, voditeljica tehničkih poslova u Centru Kaptol, rekla nam je kako zna za taj slučaj jer je ona djelatniku garaže rekla da plati još osam kuna koje mu je Centar poslije refundirao.

– Takva su pravila, a i na automatu piše da korisnik naše usluge može odustati od plaćanja ako ostaje dulje u garaži. Ako to netko ne razumije, to je njegov problem. Mi smo za razliku od nekih drugih garaža, kod kojih je vrijeme od naplate do izlaska kraće, produljili na 15 minuta. Automati su tako programirani i mi tu ne možemo ništa. Nekoliko puta tražili smo od proizvođača Siemensa da ih programira tako da sat ne bude obračunska jedinica, a rekli su nam da se to ne može – kazala nam je Dubravka Dučić. I u drugih vlasnika garaža u Zagrebu ista je obračunska jedinica i način plaćanja.

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
23:20 28.02.2011.

Mogu se sigurno ti aparati drugačije programirati ali im je ovako jednostavnije, a i čemu kada im dobro ide.Kradeš i varaš ljude dok možeš.A kada se počnu buniti onda su svi huligani.

MA
maderfaker
13:22 24.02.2011.

Krivo, naplatili su mu dva sata, što je čest način obračuna u garažama, a to što nije izašao za 15 minuta njegov je problem... Kakva kretenska seznacija iz ničega - jadni građanin pokraden od zlog centra, kak da ne - ne poštuje uvjete usluge, odbija platiti i on je heroj. Hebeni Hrvatistan...

MA
maderfaker
13:48 24.02.2011.

Sat kao jedinica mjere naplate je prilična glupost, ali problem nije nastao oko toga. Problem je nastao kad je \"genije\" nakon više od 15 minuta od trenutka plaćanja poželio izaći, a \"zli\" sustav ga nije pustio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije