Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

Vrhunski užitak skijanja na skijalištu Katschberg

katschberg obitelj
06.11.2009.
u 14:49

Omiljeno turističko odredište regija Katschberg-Rennweg osvojilo je prema žiriju ADAC-a 3. mjesto u kategoriji prilagođenosti potrebama djece.

 

Sunčan i bogat snijegom, Katschberg se zahvaljujući visinskome položaju i najsuvremenijim topovima za zasnježivanje, kojih ima čak 500, pokazao kao pravo skijaško područje sa svojim širokim i opuštajućim padinama. Ljubitelji Katschberga pod svojim će nogama imati sveukupno 70 kilometara skijaških staza!

Prava kombinacija
Katschberg je pravo mjesto za svakoga tko od godišnjeg odmora očekuje pravu kombinaciju aktivnosti i opuštanja. Mnogobrojni hoteli, od kojih se čak 90% nalazi direktno na skijalištu, gostionice i kućice za odmor smješteni su neposredno uz skijaške staze i nude pravu mogućnost za opuštanje nakon snježnih radosti. Najveći obiteljski klub na Alpama, Falkensteiner Club Funimation, i prvi na Alpama vlastiti SPA za djecu u hotelu Falkensteiner Hotel Cristallo, samo su dvije od mnogobrojnih vrhunskih adresa s izdašnom ponudom wellness područja. Izvan skijaških staza ponuda je također raznovrsna i uključuje sanjkanje, snowtubing, klizanje, hodanje u krpljama, šetnje s bakljama...

Obiteljska destinacija s dušom
Katschberg nudi čisto opuštanje. Odmor za cijelu obitelj na koruškom Katschbergu, omiljenoj planini za odmor, osvojio je na ADAC-ovoj nagradi žirija treće mjesto u kategoriji “children-friendly”.


S konjskom kočijom na tečaj skijanja u vlastiti svijet snježnih dječjih avantura: tako opušteno izgleda obiteljski odmor na koruškom Katschbergu. Četiri škole skijanja oraspoložit će djecu. Po djecu se dolazi direktno u njihovo prenoćište. Škola skijanja bivšeg skijaša Erwina Rescha dolazi po djecu čak i konjskom kočijom i odmah se kreće do Dječjeg svijeta na Kraljevskoj livadi u samom središtu mjesta. Na skijaško brdo ide se mini-jetom,a put prema dolje pokazuju šaljivi Katschi likovi koji govore. Dječje staze i paviljoni za zagrijavanje pretvorit će prve skijaške korake u dječju igru, a u međuvremenu i roditelji mogu dati oduška svojim skijama na 70 km staza, zajamčeno prekrivenih snijegom.

Uz vesele vožnje kočijama s konjima ili jahanje, mališani će stalno biti u pokretu. Alpinističko središte za konjske sportove s dvoranom za jahanje, stajama i obučenim školskim konjima sastajalište je kako starijih tako i mlađih ljubitelja konja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije