Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ski centri Srbije

Ski centri Srbije
Foto: Turistička organizacija Raška
1/11
PR
Autor
PR članak
17.11.2017.
u 08:00

Vidi Srbiju.. kad poželiš blagdansku čaroliju

KOPAONIK sa skoro 200 sunčanih dana i 160 dana pod snježnim pokrivačem tijekom godine, zaslužuje svoje drugo ime „Sunčana planina”. Kao najveći ski centar u Srbiji, s oko 62 km staza uređenih za alpsko i nordijsko skijanje, pruža neizmjerno uživanje svim kategorijama skijaša. Sve staze povezane su sustavom žičara i ski liftova, kapaciteta od preko 34.000 skijaša na sat. Za ljubitelje noćnog skijanja osvijetljena je staza ,,Malo jezero”. Sustavom za umjetno osnježavanje pokriveno je 97% skijališta.

Foto: Turistička organizacija Raška

Adrenalinski sadržaji bob na tračnicama, zip-line i tubing predstavljaju vid zabave na Kopaoniku tijekom cijele godine. Puštanjem u rad Avantura parka – adrenalinske atrakcije za djecu i odrasle, turistička ponuda Kopaonika bogatija je za još jedan sadržaj. Za najmlađe skijaše i početnike osiguran je prostor ski vrtića s pokretnom trakom i karusel koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim vještinama. Skijaški centar posjeduje i uređeni snow park kojem se organiziraju mnoga natjecanaj domaćeg i međunarodnog karaktera
www.raska-turizam.rs

ZLATIBOR koji se smatra zračnom banjom zimi je omiljeno odredište kako domaćih tako i stranih turista. Na samo 9 km od turističkog centra Zlatibor, nalazi se skijalište Tornik gdje su skijašima na raspolaganju staze Zmajevac, Čigota, Tornik i Ribnica, a prevoze ih šestosjedna žičara i dva ski lifta. Staze su pokrivene sustavom za umjetno osnježavanje. Bogati sadržaji osmišljeni su i za najmlađe i za ljubitelje adrenalinskih atrakcija: vožnja bobom na tračnicama, tubing stazom i panoramsko razgledanje žičarom. Za početnike i djecu idealne su padine Obudojevice, s nekoliko kraćih staza i manjim ski liftom i organiziranom školom skijanja, a gostima je na raspolaganju i klizalište. Na lokalitetu Tić polje nalaze se uređene staze za nordijsko skijanje i biatlon koje se zbog svoje konfiguracije terena ubrajaju među najljepše u Europi.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Tijekom zimskih mjeseci gostima su na raspolaganju zatvoreni bazeni, wellness i spa centri u zlatiborskim hotelima, a za one željne avanture u samom centru nalaze se Dino i avantura park. Za sve koji se odluče provesti novogodišnje blagdane i zimski odmor na Zlatiboru, pripremljen je program među kojim se izdvaja tradicionalni doček Nove godine na Kraljevom trgu i Sajam suhomesnatih proizvoda „Pršutijada“.
www.zlatibor.org.rs

STARA PLANINA postaje jedan od najvećih skijaških centara u Srbiji, posebno namijenjen ljubiteljima kvalitetnog skijanja. Pod snijegom je skoro pet mjeseci godišnje, što predstavlja potencijal za dugu sezonu za alpsko skijanje. Skijalište raspolaže sa više od 13 km uređenih staza, različitih težina, pripremljenih za skijaše svih kategorija. Na lokaciji Jabučko ravnište nalazi se gondola koja prevozi skijaše od hotela „Stara planina“ u daljnji sustav žičara i staza. Kod polazne stanice gondole nalazi se i dječji park, gdje radi i ski škola.

Foto: JP Stara planina

Za ljubitelje ekstremnih sportova osigurana je staza za freeride. Staze ski centra Stara planina pokrivene su sustavom za umjetno osnježavanje. Posjetitelji također mogu uživati u šetnji i obići jedan od najpoznatijih prirodnih rezervata Babin zub.
www.jpstaraplanina.rs
 

Više o skijanju: www.skijalistasrbije.rs

Želite prijaviti greške?