Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključno je za uspjeh voditi računa o svakoj kuni

Uštede na hrani i odjeći recept za izlazak iz krize

kupovina
Željko Lukunić/24sata
02.03.2010.
u 13:10

Planirate li zaista početi štedjeti, odrecite se kartica i njihova luksuza. Raspolažite onim što stvarno imate, posezanje za virtualnim novcem tjera vas samo još dublje u minus.

“Više stila, manje novca” intrigantan je naslov knjige Britanke Indie Knight koja hrpom pragmatičnih savjeta, konkretnim brojkama i ciljanim uštedama uistinu može pomoći kućnim proračunima koji su se u krizi pokazali posebno klimavima. Autorica je i sama dodirnula financijsko dno proglasivši osobni bankrot i krenula iz početka. Otkrijte zašto je isplativije (i zdravije) uzgajati salatu na svom balkonu, kako mamina haljina može izgledati bolje od Pradine, te kako, uz životne promjene, poboljšati život bez velikih rezova.

Hrana

Većina ljudi novac rasipa u skupim supermarketima, nesvjesna da istu robu može nabaviti po znatno nižim cijenama u Lidlu, Kauflandu ili Getrou. Dosta ćete uštedjeti i kupnjom sezonskih namirnica, robe na sniženju, ali i sadnjom u vlastitom domaćinstvu.

Odjeća

Žene su osjetljivije od muškaraca na ono što nose, ali u situaciji kad jedva spajate kraj s krajem glupo je kupovati traperice od 2000 kuna. Dakako, postoje stvari na kojima se ne štedi, ali pamučna majica zaista ne mora stajati 500 kuna.

Godišnji odmor

Najskuplji su odmori oni neplanirani. Najviše ćete uštedjeti počnete li ljetni odmor pripremati u listopadu. Napravite precizan troškovnik i pridržavajte ga se. Najskuplje su eskapade na koje se odlučite u zadnji tren, na nagovor prijatelja ili poneseni trenutkom.

Kreditne kartice

Instant-sreća, kako je nazivaju, ujedno je i instant-dug. Lako je zaigrati se tim komadićem plastike. Planirate li zaista početi štedjeti, odrecite se kartica i njihova luksuza. Raspolažite onim što stvarno imate, posezanje za virtualnim novcem tjera vas samo još dublje u minus.

Ključne riječi

Komentara 3

HE
heather
17:49 18.05.2010.

ja sam si kupila 3 majice za 60 kn

HE
heather
17:49 18.05.2010.

htjela sam reć 160 kn

MI
mica1111
10:11 25.07.2010.

...a jesu vam primjeri...,bolje da ste naveli namirnice koje su jeftinije i zdravije... ...kad nemaš teško je štedjeti,štedjeti treba kad imaš,i držati se one...nemoj da te pita starost,gdje ti je bila mladost...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije