Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

U ovaj kukuruzni kruh ide tajni sastojak koji ga čini najboljim

Osim što u recept za ovaj famozni meksički kruh ide sir cheddar koji mu daje posebnu svježinu, najbolji dio je ljuta papričica koja se dodaje u tijesto. Ne brinite, ta ljutina ne osjeća se toliko, već samo pridonosi boljem i intenzivnijem okusu ovog kruha. Recept nam je dala naša draga Tatjana Miletić.
27. srpnja 2020. u 07:00 0 komentara 3810 prikaza
Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Na blogu MyTastyPot doista možete pronaći pregršt jednostavnih, zanimljivih i ukusnih recepata, a jedan od takvih je sigurno ovaj kruh koji će u društvu najmilijih planuti već za doručak tako da nije preporučljivo planirati jedan kruh za cijeli dan. Uostalom, kušajte sami i uvjerite se!

Kukuruzni kruh sa sirom cheddar i ljutom papričicom

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 30 minuta

Za 20 krišaka

Sastojci:

100 g glatkog brašna

100 g crnog brašna

100 g kukuruznog brašna

½ vrećice praška za pecivo

1 žličica šećera

1 žličica soli

2 jaja

200 ml mlijeka

125 g maslaca, otopljenog

150 g ribanog cheddara

1 sitno sjeckana, svježa, ljuta papričica

 | Autor : Tatjana Miletić/MyTastyPot Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašna, prašak za pecivo i sol. Mikserom dobro sjedinite mlijeko, jaja, šećer i rastopljeni maslac, pa tu smjesu dodajte suhim sastojcima i dobro sve umutite. Na kraju dodajte pola ribanog sira i sitno sjeckanu papričicu. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu pa pospite preostalim sirom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata, odnosno, dok se tijesto fino ne zarumeni. Prohladite malo u kalupu, pa izvadite kruh i poslužite ga dok je topao.

Lokalna kuhinja Pripremate li hobotnicu, obavezno se držite savjeta iz ova dva recepta, ispast će savršeno Top recepti Ove jednostavne punjene tikvice na šalši obožavat će i vaši klinci brzi recept Tiramisu koji se ne peče božanstvenog je okusa, a gotov je za manje od pola sata
U Zadru otvoren talijanski supermarket Eurospin
Eurospin
Lanac od kojeg strahuje konkurencija otvorio prvu poslovnicu u Hrvatskoj: Kupci odmah nahrupili
Pripazite se, s toplim vremenom stižu i ljetne prehlade!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.