Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Top recepti

U ovaj kukuruzni kruh ide tajni sastojak koji ga čini najboljim

Tatjana Miletić/MyTastyPot
27.07.2020.
u 07:00

Osim što u recept za ovaj famozni meksički kruh ide sir cheddar koji mu daje posebnu svježinu, najbolji dio je ljuta papričica koja se dodaje u tijesto. Ne brinite, ta ljutina ne osjeća se toliko, već samo pridonosi boljem i intenzivnijem okusu ovog kruha. Recept nam je dala naša draga Tatjana Miletić.

Na blogu MyTastyPot doista možete pronaći pregršt jednostavnih, zanimljivih i ukusnih recepata, a jedan od takvih je sigurno ovaj kruh koji će u društvu najmilijih planuti već za doručak tako da nije preporučljivo planirati jedan kruh za cijeli dan. Uostalom, kušajte sami i uvjerite se!

Kukuruzni kruh sa sirom cheddar i ljutom papričicom

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 30 minuta

Za 20 krišaka

Sastojci:

100 g glatkog brašna

100 g crnog brašna

100 g kukuruznog brašna

½ vrećice praška za pecivo

1 žličica šećera

1 žličica soli

2 jaja

200 ml mlijeka

125 g maslaca, otopljenog

150 g ribanog cheddara

1 sitno sjeckana, svježa, ljuta papričica

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašna, prašak za pecivo i sol. Mikserom dobro sjedinite mlijeko, jaja, šećer i rastopljeni maslac, pa tu smjesu dodajte suhim sastojcima i dobro sve umutite. Na kraju dodajte pola ribanog sira i sitno sjeckanu papričicu. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu pa pospite preostalim sirom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata, odnosno, dok se tijesto fino ne zarumeni. Prohladite malo u kalupu, pa izvadite kruh i poslužite ga dok je topao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije