Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tropski otoci okruženi koraljnim grebenima ili Karipsko more?

Tropski otoci
Foto: PR FOTO
1/7
PR
Autor
PR članak
28.11.2016.
u 08:15

Često nam postavljaju pitanje, koji otok odabrati?

Kao veliki zaljubljenici u putovanja, rado ćemo pomoći odgovoriti na ovo pitanje.

Foto: PR FOTO

1. Mauricijus
Smješten istočno od Madagaskara u Indijskom oceanu, otok je vulkanskoga porijekla koji obiluje pitoresknim brdima i pješčanim plažama pa je zbog toga i pravi raj za duge šetnje, uživanje i odmaranje. Ovdje na odmor dolaze brojne poznate ličnosti iz svih dijelova svijeta. Na obali oceana podignuti su luksuzni hoteli sa četiri, pet i šest zvjezdica s fascinantnim pogledom na horizont Indijskog oceana. Ovi hoteli su raskošne oaze, u čiju gradnju je uložen dodatni napor da se ne poremeti kolorit prirodnog okruženja. Svaki od njih ima vlastitu pješčanu plažu i golf terene, kao i teniska igrališta, teretane, bazene, ali i brojne restorane. Uklopite se s lokalnim stanovništvom i večer provedite u restoranu indijske, kreolske i južnoafričke kuhinje, uz čašicu lokalnog ruma. Specijalitet otoka je dimljena sabljarka, a poslužuje se s maslinama i salatom.

Mark Twain je 1896. napisao o Mauricijusu: “Čini mi se da je prvo nastao Mauricijus pa onda Raj, koji je po njemu kopiran”.

Foto: PR FOTO

2. Maldivi
Sljedeća destinacija Indijskog oceana koja će Vas ostaviti bez daha, su Maldivi. Posljednjih godina popularno odredište hrvatskih turista, a složit ćete se s nama, opravdano! Duge, bijele pješčane plaže, predivni koraljni grebeni, svakako se moraju vidjeti barem jednom u životu. Maldivi su, zapravo, otočje s 1200 otoka. Na njima nema brda i planina, riječ je o potpuno ravnim otocima koje okružuju lagune i grebeni, zbog kojih je ronjenje poseban doživljaj. Na Maldivima je glavna riječ relaksacija. U hladu, na masaži, na plaži, u moru, restoranima, sve je podređeno gostima i maksimalno im se ugađa. Upravo iz tog razloga, Maldivi su mnogima izbor za medeni mjesec. Isprofilirali su se kao destinacija koja pruža najviše mladim parovima, koji nisu željni istraživanja otoka isvakodnevno novih aktivnosti, nego su prvenstveno došli zbog prirode, odmora i odmaka od ljudi.

Foto: PR FOTO

3. Sejšeli
Arhipelag na zapadnoj obali afričkog kontinenta. Sejšeli su brdoviti otoci, prekriveni gustim šumama i okruženi mnogobrojnim grebenima. Priroda je ovdje netaknuta i divlja. Ovdje ćete istraživati plantaže kokosa, opuštati se na plažama, roniti na netaknutom grebenu. Uz predivne plaže uživat ćete u rijetkoj flori i fauni, diviti se rijetkim vrstama ptica, susresti se s velikim kornjačama, uživati u Coco de Meru - najvećem kokosu na svijetu. Karakteristični kontrast bijelog pijeska i tirkiznog mora na otocima Mahe, Praslin i La Digue, pruža bezvremenski osjećaj uživanja i stapanja s prirodom. Sejšeli nude još mnogo toga: izlet po otoku Mahe odvest će nas kroz Sans Souci i bujne šume otoka do plantaže čaja kod Morne Blanca. Zaplovite brodom na obližnji otok Praislin, gdje se nalazi prirodni rezervat Valle de Mai, pod zaštitom UNESCO-a. Praislin je dom sejšelske crne papige i slavnog palminog stabla »Coco de Mer« za koje se nekoć vjerovalo da raste u morskim dubinama.

Foto: PR FOTO

4. Kuba
Karipsko more... zvuk valova i šum palmi...ritam karipske glazbe... koraci rumbe i salse.... Ovo su prve asocijacije na Kubu, a Kuba je i puno više od toga. Povijest prepuna političkih prevrata i priča koje u sebi nose snažne poruke. Kubanci će s vama podijeliti i brojne poučne priče koje će vas inspirirati i poručiti da se životu, usprkos problemima, može pristupiti lako i bez komplikacija. Ovi divni ljudi, koji uživaju u plesu, glazbi i neopterećeni su materijalnim stvarima, omogućuju da osjetite pravu Kubu i upoznate njihov život iz prve ruke. Stari automobili iz 70-ih i stare građevine stvaraju osjećaj kao da se nalazite u nekom nestvarnom filmu. Dane možete ispuniti ronjenjem i kupanjem, a tropske noći salsom i slatkastim koktelima s rumom i mirisom ovog tropskog raja.

Foto: PR FOTO

5. Dominikanska Republika
Tropska destinacija na sjeveru Karipskoga mora je cjenovno najpristupačnija putnicima željnim kilometarskih pješčanih plaža, ali i aktivnog odmora. Na otoku možete pješačiti, penjati se, veslati u kajaku, ići na rafting, jahati, igrati golf, a od siječnja do ožujka možete uživati u promatranju kitova.

Glavni grad ove karipske zemlje, Santo Domingo, prvi je grad koji su Europljani osnovali u ovome dijelu svijeta. Ovdje je sagrađena prva katedrala u Novom svijetu, prvo sveučilište i prva bolnica. Zona Colonial je središnji i najstariji dio grada, koji krasi stara španjolska arhitektura s kamenim ulicama koje vode do prelijepih muzeja i građevina. Lokalno stanovništvo je među najgostoljubivijima na Karibima. Najpoznatija turistička odredišta su Puna Cana, Puerto Plata, Samana el Catey i La Romana.

Integral Zagreb nudi garantirane tjedne polaske iz Zagreba, s uračunatim aerodromskim pristojbama, transferima na destinaciji i all inclusive uslugom.

Kompletnu ponudu pogledajte na www.integral-zagreb.hr, a možete nas kontaktirati i telefonom na 01/4660 221 ili 4577 233,210 ili posjetiti na adresama Heinzelova 44 ili Paromlinska cesta 2A (Pothodnik Gl. kolodvora).

Želite prijaviti greške?