Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZABRALI SMO ZA VAS

Top 10 najljepših pjesama: Koju ćete vi posvetiti vašoj ljubavi?

ljubav
Foto: Patrick Pleul/DPA/PIXSELL
1/11
10.02.2014.
u 15:15

Zanimljivo, na našem Topu 10 našla su se čak tri kanadska autora, jedan je čak zasjeo na prvo mjesto...

Izabrati deset najboljih u bilo čemu nezahvalan je i težak posao, a kada se radi o najboljim ljubavnim pjesmama - "zaboli glava". U konkurenciju ulaze deseci glazbenih brojeva koji se slušaju generacijama i koji će se slušati još toliko godina da će i praunuci tih glazbenika moći živjeti od naplate autorskih prava. Od klasika koji su obilježili tisuće zaruka, vjenčanja, Valentinova i godišnjica moglo bi se složiti na desetke "best of" ljestvica...

Tek djelić vječnih (stranih) hitova uspjeli smo uvrstiti u našu, valentinovsku Top 10 ljestvicu. Ove koje smo izabrali naslušat ćete se ovih dana na radijskim postajama, a ako ih niste već dugo čuli, možete ih se podsjetiti ovdje!

10. Sony & Cher / UB40 - I got you babe - Pjesma koja ima dvije verzije nekad je bila himna zaljubljenih, buntovnih hipija. Govori o mladenačkoj, bezbrižnoj ljubavi koja ne mari za to što se njome ne plaćaju računi ili što dečko, na negodovanje starijih, ima predugu kosu. Jer, važno je samo "imati nekoga tko će te primiti za ruku, razgovarati, poljubiti za laku noć, nikad ne pustiti...".

9. Led Zeppelin - Thank you - Napisao ju je pjevač Zeppelina Robert Plant da se zahvali nekadašnjoj supruzi Maureen na ljubavi dok je još vjerovao da će je voljeti i "ako sunce prestane sijati...". Bez obzira na raskid, pjesma je postala omiljeni rockerski ljubavni klasik.

8. Elvis Costello - She - Predivna pjesma iz jednako divnog ljubavnog filma "Notting Hill". Violina u podlozi ne može vas ne dirnuti ravno u srce, a tek tekst i njegov zadnji redak: "smisao mog života je ona...".

7. Joe Cocker - You are so beautiful - Stari majstor Cocker obradio je još stariju pjesmu i tako ušao na sve kompilacije ljubavnih pjesama.

6. Michael Buble - Everything - Zgodni Kanađanin proslavio se obradama tuđih pjesama, no ova je njegovo autorsko djelo. I to kakvo! Tekst je napisao za svoju suprugu Emily Blunt dok mu je još bila djevojka. "Živimo u ludim vremenima i želio sam reći, bez obzira što se događalo, da je ona osoba zbog kojeg vrijedi živjeti život", objasnio je Buble.

5. Whitney Houston - My love is your love - Najveći hit prerano preminule dive je "I will always love you", ali u njemu pjeva o tužnom oproštaju. Njena drugi veliki hit, "My love is your love", davne 1999. godine pokorio je top ljestvice slaveći pravu ljubav kojoj sva zla svijeta ne mogu nauditi.

4. The Platters - Only you - Klasik uz kojeg su se na plesnjacima stiskale i naši djedovi i bake, mame i tate, a možemo zamisliti da će uz njega još dugo padati neki prvi poljupci i rađati se nove ljubavi. Ne zaboravite ovog Valentinova spomenuti vašem nekome da samo on može osvjetlati tamu i promijeniti vas na bolje...

3. Etta James - At Last - Možda ste mislili da je to Beyonce, ali originalna kraljica r'n'b-a je pokojna Etta James. I soula, gospela, bluesa... U ovom bezvremenskom hitu koji će tek biti prvi ples još mnogim mladencima, njenim usamljenim danima došao je kraj i čovjek njenog života je njen - napokon...

2. Celine Dion - Because you loved me - Kanadska diva ima pozamašan broj nježnih ljubavnih pjesama, ali ova bi se mogla nazvati pravom odom vjenčanim zavjetima - u dobru i zlu, zdravlju i bolesti... Prava ljubav ne poznaje nepremostivu prepreku, dapače, one služe samo da je se učvrsti.

1. Bryan Adams - Have you ever really loved a woman - I treći glazbenik iz Kanade na našoj top-listi! Očito da u toj sjevernoj zemlji imaju jako topla srca... Hrapavi glas kanadskog rock-šarmera Bryana Adamsa dirnut će i najveće "anti-romantike", a ova balada iz filma "Don Juan de Marco"  slavi pravu, iskonsku ljubav muškarca prema ženi. Dečki, razmislite o tome da posvetite koji stih svojim boljim polovicama...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije