Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za maksimum užitka

Stručnjakinja za čokoladu objasnila kako treba kušati tu slasticu: "Nemojte ju samo staviti u usta i prožvakati"

čokolada
unsplash.com
20.12.2022.
u 07:00

Prije kušanja čokolade barem 20 minuta ne bi trebali ništa jesti ni piti, a da se ne uništi njen miris i okus dobro je čokoladu ne primati rukama na kojima ima kreme, kao i ne nositi parfem., kaže.

Prema britanskoj stručnjakinji za čokoladu i osnivačici tvrtke Chocolate Ecstasy Tours Jennifer Earle kad se tek kuša čokolada se treba žvakati polako, a komadić koji je zadnji ostao u ustima treba sporo cuclati...

- Kad ju zagrizete, sažvačite, a jedan komadić polako cuclajte i primijetiti ćete da je okus na početku, na sredini i na kraju različit - rekla je.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...

čokolada
1/12

Isto tako, kaže, barem 20 minuta prije kušanja čokolade ne biste trebali ništa jesti ni piti, da si ne uništite doživljaj, njen miris i okus. Dobro je čokoladu također ne primati rukama na kojima imate ostatke kreme za ruke, te čak ni ne nositi parfem u vrijeme kušanja. 

-Mnogo je načina i za poslužiti i čokoladu - kaže Earle.

"Servirajte komade čokolade kao dio kanapea ili skupa sa sirom s kojim se sjajno spaja, posebno ako je na biljnoj bazi", savjetuje.

Kad ju prvi put kušate, dodaje, čokoladu prvo pomirišite, jer jednom kad ju stavite u usta, više neće isto mirisati.

- Najbolje vrijeme za mirisanje je nakon što odlomite komad, jer tada ona ispusti svu svoju aromu - kaže.

A ako želite izbjeći prejedanje ovom slasticom, stručnjakinja savjetuje da kupite što kvalitetniju čokoladu, sa što većim udjelom kakaa.

- Budući da je kakao prepun vitamina i minerala, prije nego pojedete previše, vaš će mozak dobiti signal da vam je dosta - objasnila je za Daily Mail.

Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

Ključne riječi

Komentara 1

JS
John_Smith
09:39 20.12.2022.

stručnjaci za jedenje čokolade iz Daily maila. U koju se školu treba ići za to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije