Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Stručnjakinja otkrila ispravan način stavljanja posuđa u perilicu: Ovako će uvijek biti blistavo čisto!

Shutterstock
10.10.2022.
u 10:32

Postoje određene stvari koje radite krivo prilikom stavljanja posuđa u perilicu, a mogu dovesti do toga da suđe neće biti dobro oprano

Korištenje perilice posuđa olakšava kućanske poslove i štedi na ručnom pranju pranju svakog predmeta, no nepravilnim punjenjem uređaja možete smanjiti njegovu učinkovitost. Stručnjakinja za čišćenje Babs, poznata kao @Brunchwithbabs na Tik Toku, otkrila je kako 'ispravno' napuniti perilicu posuđa tako da svaki predmet bude blistavo čist, piše Express

 Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji:

1/9

Babs je prvo istaknula dvije česte pogreške koje ljudi rade prilikom punjenja perilice posuđa. Objasnila je kako s posuđa trebate sastrugati ostatke hrane jer ako koristite kvalitetni deterdžent, nema potrebe za prethodnim ispiranjem. Tako ćete ukloniti komadiće hrane prije nego što predmeti uđu u perilicu posuđa, a deterdžent će se pobrinuti za ostalo. Zatim je rekla da ne stavljate u perilicu stvari koje tamo ne pripadaju, poput drvenih predmeta ili kuhinjskih noževa. 

Kada je riječ o ispravnom punjenju perilice, mnogi većinom stavljaju predmete bilo gdje i pune koliko god stane, no, Babs je otkrila da postoji određeno mjesto za svaki kuhinjski predmet. Tako tvrdi da je svim lomljivim predmetima, poput čaša za vino, mjesto na gornjoj polici, ali ih trebate staviti između zubaca, a ne preko, kako bi ostali stabilni. Male zdjelice idu na vrh i ne biste ih trebali prekrivati, a veliki pribor smjestite između zdjelica i šalica. 

Prelaskom na donju policu, svi predmeti trebaju biti okrenuti prema unutra, a prskalica ne smije biti začepljena. Babs je objasnila da to prskalici omogućuje da dopre do svakog predmeta i osigurava temeljito čišćenje. Zatim je dodala da, ako perete lonce i tave u perilici, njih trebate staviti naprijed. 

Što se tiče pribora za jelo, tvrdi da biste noževe trebali postaviti s oštricom okrenutom prema dolje, radi sigurnosti. Također, preporučuje grupiranje pribora za jelo, sa žlicama u jednom dijelu, noževima u drugom i vilicama u trećem. To će ubrzati proces istovara i odlaganja kuhinjskih predmeta na njihovo mjesto. 

Kako uštedjeti struju i vodu pri pranju rublja? 

Komentara 3

CA
cavecanem
12:11 10.10.2022.

Sto ćeš ti biti Babs kad narasteš ? Stručnjakinja za stavljanje suda u perilicu. Ma sunce bakino.

NJ
njofra51
16:00 10.10.2022.

Babsi skupa sa Paulom Brico otkrila toplu vodu u perilici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije