objavila je video

Stručnjakinja je otkrila: 'Ovih sedam stvari nemojte stavljati u zamrzivač'

Shutterstock
04.02.2025.
u 08:00

Stručnjakinja za čišćenje je rekla da o nekim namirnicama trebate dvaput razmisliti prije nego ih stavite u zamrzivač

Zamrzavanje hrane jedan je od najučinkovitijih načina očuvanja svježine namirnica i produžavanja njihovog roka trajanja. Ova metoda omogućuje nam da uživamo u raznim namirnicama izvan sezone ili da pripremimo obroke unaprijed i sačuvamo ih za kasnije. Iako zamrzavanje može biti izuzetno korisno, postoje i određeni proizvodi koji se ne slažu s ovom metodom i mogu izgubiti na kvaliteti, teksturi ili okusu.

Stručnjakinja za čišćenje otkrila je da postoje određene namirnice o kojima biste trebali dvaput razmisliti prije nego ih stavite u zamrzivač, piše Mirror. Caroline je savjete podijelila u videu na svom TikTok profilu gdje je postala prava senzacija zbog svojih pametnih savjeta u vezi čišćenja. "Kad se zelena salata zamrzne, tada postaje hrskava i kašasta", rekla je Caroline. Također je upozorila na zamrzavanje umaka jer mogu biti vodenasti kad se odmrznu.

@neat.caroline 7 things you should never freeze! 🥶 #fyp #hometips #freezer #kitchentips #foodtips #homehacks ♬ original sound - Neat Caroline

Mlijeko, kiselo vrhnje i jogurt također su namirnice koje treba izbjegavati staviti u zamrzivač te je Caroline naglasila da se mogu razdvojiti i zgrušati kad se odmrznu. Osim toga, rekla je da neki proizvodi ne zadržavaju svoj okus nakon što su zamrznuti i kuhani. "Kada se kuhana tjestenina ili riža odmrznu iz zamrzivača, bit će prekuhani i bez okusa", objasnila je. Dodala je i da "zamrzavanje kave zapravo može ukloniti dio okusa i mirisa".

Također, u zamrzivač ne biste trebali stavljati krumpir jer može postati mekan i zrnast nakon odmrzavanja. "Kada se konzervirani ili flaširani napitci zamrznu, tada mogu potencijalno eksplodirati", upozorila je. Mnogi su ljubitelji hrane požurili podijeliti svoje mišljenje u komentarima. "Zamrzavam puno mliječnih proizvoda, bolje je podijeliti ih u porcije. Možda nije idealno, ali ipak je korisno u mnogim jelima", otkrio je jedan korisnik.

"Krumpir je u redu zamrznuti ako ćete ga poslije gnječiti", objasnio je drugi. No, čini se da je mnogima uspjelo zamrzavanje spomenutih namirnica. "Zamrzavam većinu ovih namirnica i nikada nisam imala problema s podgrijavanjem. Vrhnje je dobro nakon što ga promiješate", napisala je korisnica. "Nikad nisam imala problema s tjesteninom, rižom, umacima ili mliječnim proizvodima", zaključila je druga.

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:30 04.02.2025.

Ja samo znam da zamrznuto pivo promijeni zauvijek okus i ne da se piti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije