Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako se zaštititi?

Seizmolog: "Zagreb je ugrožen jer je na vrlo trusnom području; najsigurnije je izaći na otvoreni prostor"

Sanjin Strukić
07.02.2020.
u 12:05

Krešimir Kuk kaže da se Zagreb nalazi na vrlo trusnom području i objašnjava kako je najbolje reagirati u slučaju potresa

Prema riječima seizmologa Krešimira Kuka, Hrvatska se nalazi na seizmički aktivnom području pa se potresi događaju vrlo često. Dodaje da se Zagreb nalazi na trusnom području te je vrlo ugrožen, pogotovo ako se uzme u obzir da je najveći broj stanovnika upravo u gradu Zagrebu, kao i da je najveći broj privrednih industrijskih i svih drugih objekata, također upravo u Zagrebu.

- Mi nemamo takve katastrofalne potrese koji bi stvorili velike kratere i pukotine u tlu, no treba se znati zaštiti od potresa, rekao je Kuk te dodaje da je najsigurnije izaći na otvoreni prostor.

U videu pogledajte što je seizmolog još rekao o potresima u Hrvatskoj te kako se sakriti i gdje je "najbolje" biti za vrijeme potresa, prema mišljenju seizmologa Krešimira Kuka:

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
12:40 07.02.2020.

oh Bože svašta se pročita. kad te lupi potres imaš baš vremena da izađeš na otvoreno, naročito kada si u zgradi koja je nepropisno građena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije