Tražite savršen proljetni desert? Ovaj lagani, osvježavajući cheesecake od jagoda bez pečenja spoj je kremaste teksture, voćne svježine i bogatog okusa bijele čokolade. Idealan je za posebne prigode, obiteljska druženja – ili kada jednostavno želite malo slatkog užitka. Priprema je jednostavna, a rezultat izgleda i miriše kao da dolazi iz najbolje slastičarnice. Recept je podijelila food blogerica @_mmmila. Uživajte!
Sastojci:
Podloga:
- 150 g mljevenog keksa
- 80 g omekšalog maslaca
- 2 žlice toplog mlijeka
Bijela krema:
- 200 g krem sira
- 200 g slatkog vrhnja
- 100 g bijele čokolade
- par kapi arome vanilije
Krema od jagoda:
- 300 g svježih jagoda
- 100 g šećera
- sok pola limuna
- 200 g slatkog vrhnja
- 3 listića želatine
Priprema: Pomiješajte sve sastojke za podlogu i utisnite smjesu u kalup za tortu (preporučeno: promjer 20 cm). Ostavite sa strane dok pripremate kreme. Izradite slatko vrhnje u čvrst šlag. Otopite bijelu čokoladu i pomiješajte je s krem sirom i vanilijom. Dodajte izrađeno vrhnje i sve nježno sjedinite. Premažite preko podloge od keksa i stavite u hladnjak dok pripremate voćni sloj. Jagode kuhajte sa šećerom i limunovim sokom na laganoj vatri, kao da pripremate pekmez. Kada omekšaju, usitnite ih štapnim mikserom i još kratko prokuhajte. Uklonite s vatre i umiješajte prethodno pripremljenu želatinu. Kada se smjesa prohladi, dodajte izrađeno slatko vrhnje i lagano sjedinite. Prelijte preko bijelog sloja. Stavite tortu u hladnjak da se dobro ohladi i stegne – idealno preko noći.