Jesen je pravo vrijeme za mirisne delicije koje griju dušu i tijelo, a jedan od najboljih načina da osjetimo toplinu ovog godišnjeg doba je kroz slastice koje mirišu na cimet i jabuke. Ovi jesenski paketići punjeni jabukama, lješnjacima i cimetom savršena su kombinacija mekog tijesta i bogatog nadjeva. Bilo da ih pripremate za obiteljsko druženje ili uz šalicu omiljenog čaja, ovi ‘paketići’ brzo će postati omiljeni desert vašeg doma. Evo jednostavnog recepta food blogerice @sandy_taste koji će vas oduševiti!
Sastojci:
Za tijesto:
- 60 dkg brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- Prstohvat soli
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 70 g maslaca
- 250 ml mlijeka
VEZANI ČLANCI:
Za nadjev:
- Ribane jabuke
- Mljeveni lješnjaci
- Šećer po ukusu
- Cimet
Priprema: Zagrijte mlijeko dok ne postane mlako, a zatim u njega dodajte šećer i kvasac. Ostavite nekoliko minuta dok kvasac ne nabubri. U veću zdjelu stavite brašno, sol, vanilin šećer, jaja i otopljeni maslac. Na kraju dodajte nabubreni kvasac s mlijekom. Zamijesite glatko tijesto, prekrijte ga krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže sat vremena. Kada tijesto naraste, razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi, pazeći da debljina ne bude pretanka. Režite kvadrate veličine otprilike 10×10 cm.
VEZANI ČLANCI:
Na sredinu svakog kvadrata stavite nadjev od ribanih jabuka, mljevenih lješnjaka, šećera i cimeta. Spojite dva suprotna kraja svakog kvadrata kako biste oblikovali paketiće. Paketiće slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premažite ih razmućenim jajetom i ostavite da odmore još 10 minuta. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Tople paketiće posipajte šećerom u prahu.
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?