Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Juha od rajčice je jako zdrava, a evo kako ćete je najbolje pripremiti!

Nikolina Badrov
29.12.2023.
u 09:30

Osim što je vrlo ukusna, brzo se i priprema

Juhu od rajčice mnogima je jedna od omiljenih juha, a uz to što je vrlo ukusna, je i vrlo zdrava. Osim što je ukusnog ploda, rajčica će izliječiti neke bolesti, ali i spriječiti mnoge. Ima malo kalorija, a dosta hranjivih sastojaka. Sadrži bjelančevine, beta-karoten, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamine B, vitamin C, vitamin D, vitamin K, željezo, zeaksantin, likopen, kalij, kalcij, karotenoid, lutein, magnezij, mineralne soli, natrij, proteine, ugljikohidrati, kofeinsku kiselinu, klorogensku kiselinu, ferulinsku kiselinu, flavonoid, fosfor, bakar, mangan, bor i kobalt. 

Ima antioksidantsko i antiseptičko djelovanje, čistač je organizma i diuretik. Dokazano je da veoma povoljno djeluje u borbi protiv alergija, anemije, artritisa, astme, bolesti srca i krvnih žila, bolesti zuba, usne šupljine i ždrijela, bronhitisa, gihta, ekcema, impotencije, imunodeficijencije, istegnuća mišića i ligamenata, katarakte oka, u liječenju raka, kod makularne degeneracije, migrene,  neplodnosti, opeklina od sunca, osteoporoze, osteoartritisa, povišenog kolesterola, prehlade i gripe, kožnih bolesti, katara crijeva i želuca. Regulira krvni tlak, probavu, pomaže pri mršavljenju, sprječava rak prostate, pomaže kod umora i iscrpljenosti, hemeroida, herpesa, dijabetesa... Sve ovo su razlozi da već danas napravite ovu ukusnu i zdravu juhu, a pomoći će vam recept koji su nam ustupili Prijatelji životinja

VEZANI ČLANCI:

Sastojci za juhu:

- 1 luk
- 6 rajčica
- 1 povrtna kocka
- 200 ml paradajz sosa
- 1 l vode
- himalajska sol
- papar
- Vegeta natur
- slatka mljevena paprika
- češnjak u prahu
- bosiljak
- peršin
- vlasac
- malo šećera

Priprema za juhu: U loncu prodinstati luk i paradajz uz začine. Maknuti s vatre kada povrće omekša. Usitniti smjesu štapnim mikserom. U drugom loncu prokuhati vodu s povrtnom kockom. Lagano dolijevati smiksano povrće. Doliti umak od rajčice i još malo začiniti.

Sastojci za noklice:

- 1 šalica brašna
- ½ šalice grize
- sol
- Vegeta natur
- kurkuma
- ½ šalice vode

Priprema za noklice: U zdjelicu zamutiti 5 žlica griza te dodati malo soli i 10 žlica vode. Sve dobro promiješati. Smjesa će biti lagano gumenasta. Žličicom izdvajati malene komadiće i ubacivati ​​u juhu. Prokuhati još sve zajedno oko 10 minuta.

Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcem isprobali su samo najhrabriji! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije