Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukusno i brzo

Pripremite slasne pogačice sa šunkom

pogačice s hrenovkama
Foto: Thinkstock
28.04.2014.
u 15:00

Šunku za pizzu, pečenu papriku i crveni luk narezati na kocke, mladi luk na kolutove, a feta sir naribati na krupne komade...

Sastojci:

200 g šunke za pizzu

4 filea pečene paprike

2 mlada luka

1 crveni luk

250 g feta sira

1 dl mlijeka

1 žlica brašna

3 jaja

2 bjelanjka

1 pakiranje lisnatog tijesta

3 žlice ulja

mješavina začina

bosiljak

Priprema:

1. Šunku za pizzu, pečenu papriku i crveni luk narezati na kocke, mladi luk na kolutove, a feta sir naribati na krupne komade.
2. U teflonskoj tavi na malo ulja propržiti crveni luk, dodati papriku, šunku i mladi luk pa kratko propirjati, zatim uliti mlijeko i posuti brašnom. Nadjev kuhati miješajući sve dok se ne zgusne, a pred kraj umiješati feta sir i jaja, dodati bosiljak i začiniti po ukusu.
3. Lisnato tijesto razvući valjkom na debljinu od 5 mm, te modulom za krafne raditi krugove.
4. Na svaki drugi krug staviti žličicu pripremljenog nadjeva, rubove premazati bjelanjkom i preklopiti praznim krugom od tijesta, te dobro pritisnuti kako nadjev ne bi iscurio. Isti postu- pak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal.
5. Pripremljene pogačice premazati bjelanjkom i poslagati u podmazani pleh, te peći dok ne porumene. Ostatak lisnatog tijesta premijesiti i pomoću kalupa izraditi željene oblike za dekoraciju.
6.
Pred kraj pečenja pogačice izvaditi iz pećnice, pa na svaku prilijepiti dekoraciju premazanu bjelanjkom i vratiti ih u pećnicu još 10 minuta.

>>Ako ponudite prijateljima ovo jelo, nećete pogriješiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije