Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba samo jedna stvar

Podijelila trik koji spašava biljke da istrunu ako se zaliju s previše vode

Facebook
09.07.2020.
u 07:00

Kada je korijenje natopljeno u vodi, biljka ne može dobivati potrebne nutrijente iz zemlje ni prenositi vodu do gornjeg dijela biljke, što uzrokuje promjenu boje i uvenuće

Briga o biljkama naporan je posao. One zahtijevaju redovito zalijevanje, ali je važno znati koliko vode smiju dobiti. Premalo ili previše vode može uništiti biljku. Jedna žena podijelila je neobičan trik kojim ona sprječava da biljke upiju preveliku količinu vode - i to uz pomoć tampona, prenosi Daily Mail.  

Nakon slučajnog izlijevanja previše vode, odlučila je u zemlju staviti jedan tampon, kao moguće rješenje problema. Nekoliko sati kasnije, shvatila je da je tampon postao dvostruko veći te upio sav višak vode koji se nalazio u zemlji. Kada je korijenje natopljeno u vodi, biljka ne može dobivati potrebne nutrijente iz zemlje ni prenositi vodu do gornjeg dijela biljke, što uzrokuje promjenu boje i uvenuće. 

Foto: Daniel Pavlić

- Ako slučajno previše zalijete biljku, samo stavite tampon u zemlju - napisala je u svojoj objavi na Facebooku.

Mnogi su ljubitelji biljaka ostali su oduševljeni njezinom idejom opisujući je kao ‘genijalnu, odličnu i pametnu’. Dok su drugi otkrili ideju koja ima upravo suprotan učinak, odnosno zalijeva biljke. Samo stavite tampon u zemlju, ali nit na kraju stavite u posudu s vodom. Tako će se biljka zalijevati sama, što je odlično tijekom dugih putovanja.

Stručnjak otkriva zašto ne biste trebali preskakati servis bicikla:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije