Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost prije svega

Ovo nam ne bi palo na pamet - pogledajte kako je malo potrebno da se božićna jelka zapali!

CPSC
11.12.2019.
u 16:35

Svake godine ukrašavamo naše domove sa raznim božićnim dekoracijama, a koliko se zapravo brinemo o sigurnosti našeg doma?

Stručnjaci za sigurnost otkrili su greške koje svi rade sa svojim božićmim drvcima, a mogle bi se pokazati katastrofalne za neke, piše Mirror.

Ako ćete imati pravo božićno drvce koje će ponosno stajati i kititi vašu dnevnu sobu, zanimat će vas ovo. To je zato što radite jednu opasnu grešku sa svojim drvcem, a ta greška mogla bi vas koštati božićnog ugođaja. 
Ne pokušavamo vas prestrašiti, nego samo želimo da ste vi i vaši voljeni sigurno u blagdansko vrijeme.

S obzirom na Consumer Product Safety Commission (CPSC) u SAD-u, mnogo ljudi je u opasnosti da njihovo drvce zahvati požar i to zato što ga nisu dovoljno zalili. Ako je vaše božićno drvce suho, veća je mogućnost da se zapali ako slučajno imate neispravnu lampicu ili svijeću blizu.

CPSC je nedavno objavio video u kojem su prikazali dva drvca - jedno zalijevano, a drugo ne.  Kako bi pokazali koliko opasno to može biti, zapalili su oba drvca. Suho je uhvatilo plamen u sekundi, dok je mokrom trebalo puno duže. 

"Suho drvce gori brže nego novine", upozorava CPSC. Te nadodaju: "Sigurnost bi trebala biti dio svakog božićnog ukrašavanja."
"Osigurajte da Vaše božićno drvce ima dovoljno vode, svijeće držite podalje od zapaljivih stvari i pazite dok se penjete na ljestve ili stolac dok ukrašavate."

Također su podijelili mnogobrojne savjete za ukrašavanje, kao što su: držati drvce dalje od izvora topline, kupiti umjetna drvca otporna od vatre, izjegavati oštre i lomjive dekoracije ako imate djecu i provjeriri sve lampice prije nego ih stavite da nemaju potrgan ili napuknut kabel. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije