Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Ovako će vam sarma sigurno uspjeti - otkrivamo tajnu

Pokušali smo saznati neke male tajne kako da naša sarma bude za prste polizati
30. prosinca 2017. u 11:12 3 komentara 15232 prikaza
Sarma
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Blagdanski stolovi bit će prepuni raznih delicija. Među raznim slasnim zalogajima u vrijeme blagdana je i sarma. Sigurno ste probali razne sarme, od svojih baka, mama, svekrvi, punica, prijatelja... I svaka je dobra. Neka nam se više sviđa pa uvijek pokušavamo doći do recepta. A recepata za sarmu je puno. Internet ih je prepun, kuharice također, pa vam puštamo da sami odaberete onaj najbolji za sebe.

Ajvar Priprema zimnice Kako napraviti savršen ajvar sa samo jednim jednostavnim trikom

Tomislav Špiček, poznati kuhar, i jedan od članova žirija kulinarskog showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!" kaže da je kupus jedna od četiri najvažnije stavke koju treba imati na umu prije pripreme sarme.

Sarma
1 / 9
Ono što stavljate na svoj tanjur vrlo je važno za zdravu kožu. Uravnotežena prehrana, dovoljno sna i dostatna hidratacija od vitalne su važnosti za vaše zdravlje, kao i za vašu kožu i mogu znatno smanjiti potrebu za upotrebom skupih preparata za njegu kože. Ove namirnice garantiraju vam zdravu, blistavu i mladenačku kožu bez skupocjenih kozmetičkih tretmana i krema.

"Za savršenu sarmu potrebno je nekoliko sastojaka, no od njih su bitnije ove četiri stavke. Prva je zelje, kupus. Nije svaki kupus za sarmu. Neka su bolja na salatu, za prilog… Uvijek preporučujem da odaberete svježe zelje koje ćete sami ukiseliti, jer ono ima poseban okus. Ako niste u mogućnosti kod kuće kiseliti zelje, kupite ga na placu kod kumica. Radije kupujem na tržnici, nego vakuumirano u supermarketima. Druga vrlo bitna stvar je meso.

Preporučujem da u sarmi koristite isključivo svinjetinu, a nikako mješavinu svinjetine i junetine. Prošetajte do mesara na tržnici i dopustite mu da vam izmelje dijelove svinjske plećke i vrata. Dimljeno meso je treća važna stvar, a daje posebnu aromu i okus, tzv. šmek jelu. Ljudima iz grada je četvrtu stvar gotovo pa nemoguća za izvesti. Sarma je najbolja kada se priprema na peći na drva, no, bit će odlična i ona koja se priprema na standardnom štednjaku. Samo ju je potrebno ostaviti da krčka 2-3 sata na laganoj vatri", kaže Tomislav Špiček.

Pogledajte i video: Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

lelo seks i hrana Ovo su najpopularniji svjetski fetiši na hranu Majoneza, kečap i senf tako lako Naučite u samo dvije minute kako napraviti kečap, senf i majonezu detoksikacija organizma Kreni zdravo Kako napraviti detoks u 7 dana? Ovo je plan kojeg biste se trebali držati..

 

TUŽIO IH ZBOG OTKAZA
Tražio 1,15 milijuna kuna i Audi A6, umjesto toga HEP-u morao platio 127.262 kn
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh