Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnogima privlačan

Ovaj grad proglašen je najskupljim: Prestigao je Pariz i Hong Kong, sve zbog pandemije

Pixabay
02.12.2021.
u 11:30

Pokazalo se tako da je pandemija dovela do problema u lancima nabave i ograničenja proizvodnje i trgovanja, pa su u mnogim gradovima troškovi života narasli.

Titulu najskupljeg grada za život do nedavno je nosio Pariz, ali s trona ga je skinuo Tel Aviv, obavijestio je o tome britanski magazin The Economist. 

Provedena je anketa o troškovima života koja je obuhvatila 173 države, a usporedile su se cijene za više od 200 proizvoda i usluga. Pokazalo se tako da je pandemija dovela do problema u lancima nabave i ograničenja proizvodnje i trgovanja, pa su u mnogim gradovima troškovi života narasli.

Koje su najsigurnije zemlje za putovanje u svijetu? Pogledajte kako na ljestvici stoji Hrvatska

Tako je Tel Aviv postao najskuplji grad, a slijede ga Pariz i Singapur na drugom mjestu, a zatim Zurich, Hong Kong i New York. Tu su još Ženeva, Kopenhagen, Los Angeles i Osaka, prenosi The Guardian.

Najjeftinijim gradom za život proglašen je sirijski glavni grad Damask.

Ovo je najskuplji hotel na svijetu, obložen je srebrom i zlatom

1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije