Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
efektno

Nove 3D igre na tapetama

tapete
Foto: Kult studio
1/8
20.02.2010.
u 17:03

Najnovije kolekcije vječno popularnih zidnih obloga u svakom pogledu nadmašuju tapete kakve smo nekoć poznavali. Tapete uspješno “glume” druge materijale, ili se spajaju s njima u neočekivane kreacije.

Ove sezone tapete su još izražajnije nego prošle, jednostavno ih ne možete zaobići! Neuništiva popularnost stoljećima omiljenih zidnih obloga osvježena je novim tehnologijama koje omogućuju da tapete “glume” kožu, drvo, ciglu, kamen, beton... Tako je “tapecirani” zid na slici zapravo tapeta s domišljatim 3D efektom poznatoga proizvođača BN International (“kvadrat” za 100 kuna možete naći u Kult studiju). Trodimenzionalan učinak prisutan je i u konkretnijem izdanju, u raskošnim reljefnim motivima.

Nove kolekcije tapeta posljednja su riječ tehnologije, a među profinjenim materijalima čak ima onih koji se proizvode od – kamena. Najluksuznija su izdanja ona od svile, a popularne su i reprodukcije slikarskih majstora u najfinijem izdanju. Sve je prisutniji decentan metalni sjaj koji stvara igre svjetlosti i(li) privid kretanja ovisno o kutu promatranja. U odmaku od tapeta kakve smo nekoć poznavali, stapaju se geometrijski minimalizam i neobarokna kićenost, priroda se slavi u iznimno naglašenim motivima vode, zemlje, lišća, oblutaka, cvijeća... ali na scenu se vraćaju i sitniji, decentniji, romantičniji uzorci i pastelne nijanse.

Ako se ipak odlučite za krupnije i upadljivije uzorke tapeta, najbolje je ograničiti se na samo jedan zid kako ne biste vizualno preopteretili prostor. Pažljivo uskladite tapete s podom, uravnotežite ugođaj jednobojnim namještajem jednostavnih linija i oslobodite zid svake dekoracije koja bi ga mogla “ugušiti”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije