Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'previše vike je gluma'

Niste sigurni glumi li žena orgazam? Studija otkrila kako prepoznati 'fejkanje' vrhunca

Shutterstock
23.10.2023.
u 23:25

Prema studiji, pretjerano i preglasno stenjanje su znakovi glume, dok varijacije u glasnoći i neki neočekivani zvukovi ukazuju na stvarni orgazam.

Nedavno su istraživači sa Sveučilišta Lund u Švedskoj objavili da su; uz pomoć 2239 snimke seksualnih odnosa koje su im ustupili seksualni parovi; utvrdili kako se može znati glumi li žena orgazam ili ne. Ova je studija, kažu, prva studija u kojoj je analizirana autentičnost seksualnog vrhunca, a otkrila je da su pretjerano i preglasno stenjanje znakovi glume, dok varijacije u glasnoći i neki neočekivani zvukovi ukazuju na stvarni orgazam. “Dok im je uzbuđenje zaista bilo na vrhuncu, i kod muškaraca i kod žena bi vokalizacija postala duža, glasnija, glasnija i s više tonaliteta”, napisali su psiholozi iz Lunda.

"Muškarci općenito nisu ništa manje glasni od žena dok doživljavaju orgazam", dodali su, ističući da su u snimkama koje su dobili prebrojali 21.314 uzdaha, 74.422 riječi i 54.145 stenjanja. Blago stenjanje žena počelo bi, kažu, malo ranije tijekom seksa, dok su muškarci lagano uzdisali sve dok razina uzbuđenja nije postala vrlo visoka, obično do 15 sekundi prije vrhunca. “Ova studija postavlja neka intrigantna pitanja; osobito u svijetu u kojem do 80% žena priznaje da je lažiralo , kao i trećina muškaraca", rekao je britanski seksualni terapeut i autor Phillip Hodson za Daily Mail. “Glasno stenjanje u krevetu nije ništa autentičnije od glasnog stenjanja na teniskom terenu Wimbledona”.

S tim se slaže i britanski kirurg dr. Karan Rajanna koji je na TikToku nedavno objavio i tvrdnju da ispijanje kave prije seksa može pojačati orgazme. On tako kaže da, u malim dozama, kofein ima takav učinak da sužava krvne žile, dok je u većim dozama njegov učinak obrnut, odnosno širi krvne žile i poboljšava protok krvi. "Što vam je bolja cirkulacija, to je veći protok krvi i u vašem erektilnom tkivu", objasnio je. "Stoga je i veća vjerojatnost za dostizanje stanja uzbuđenja potrebnog za orgazam", objasnio je.

Žena tvrdi da je njezin partner jako obdaren i da im to radi probleme: 'Bojim se imati seks s njim!'

 

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
09:13 24.10.2023.

A to se vidi odmah

Avatar Tombstone
Tombstone
02:08 24.10.2023.

Moras biti 15 godina star da ne kuzis je li glumi ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije