Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije to očekivala

Inzistira na promjeni imena svoje šestogodišnjakinje nakon muževog 'jezivog' priznanja

Shutterstock
23.10.2023.
u 10:30

Par se mučio oko odabira imena svoje kćeri, sve dok njezin suprug nije imao trenutak prosvjetljenja i predložio ime Meave.

Mama je rekla da 'ne podnosi' ime svog djeteta nakon što je njezin suprug otkrio inspiraciju iza njega. Naime, par se mučio oko odabira imena svoje kćeri, sve dok njezin suprug nije imao trenutak prosvjetljenja i predložio ime Meave nakon što mu je ono 'upravo palo' na pamet. Međutim, šest godina kasnije, pokazalo se da suprug nije bio 100% iskren, prenosi Metro.

Na Redditu je uznemirena mama objasnila: 'Ja i moj suprug bili smo na večeri s jednim od njegovih starih prijatelja kojega nije vidio od fakulteta. Bila je to prekrasna večer, sve dok se nije pojavilo ime naše djevojčice, na što je njegov prijatelj napravio čudan izraz lica. Odmah sam pomislila da se nešto događa i rekla sam mu da mi kaže što. Zatim je rekao: 'To je bilo ime njegove djevojke s fakulteta'.

VEZANI ČLANCI: 

'Čula sam za tu djevojku i znala sam da je bio zaljubljen u nju, a ona je prekinula s njim... nikada je nije spomenuo po imenu. Kao što možete zamisliti, ovo priznanje je pokvarilo večer', dodaje. Žena je dodala kako misli da je 'nevjerojatno jezivo' da je njezino dijete dobilo ime po ženi s kojom je njezin suprug izlazio i koju je volio te smatra da ju voli i dan danas.

Međutim, sada želi poduzeti prilično drastičnu mjeru i preimenovati Maeve, koja sada ima šest godina. 'Rekla sam mu da ću joj zakonski promijeniti ime. Mojoj kćeri ne smeta, ali njemu da, i inzistira na tome da ću joj 'oštetiti osjećaj sebe'. Svejedno ću to učiniti'.

Reakcije na situaciju u kojoj se žena nalazi bile su različite. Mnogi su smatrali da – iako je muž trebao biti iskren – promjena imena djeteta nije pravi način. 'Muž je svakako trebao spomenuti da je hodao s nekim s tim imenom. A tvoj osjećaj povrijeđenosti i izdaje je razumljiv. Ali, pokušavati promijeniti ime šestogodišnjakinje zbog svoje povrijeđenosti je pretjerano', napisala je jedna osoba.

VEZANI ČLANCI: 

Drugi su se složili: 'Razumijem da je ono što je vaš suprug učinio bilo jezivo i o tome morate razgovarati. Ali, to nije razlog za promjenu imena djeteta. Glupo je projicirati ljubomoru na vlastito dijete'.

Drugi su sugerirali da bi mama trebala povezati ime sa svojom kćeri, a ne s bivšom partneričinom. 'Zar nisi zavoljela ime i povezivala ga sa svojom kćeri?', upitao je jedan komentator. Dok je drugi dodao: 'Ime Maeve bi te trebalo natjerati da prvo misliš na svoju kćer, a ne na bivšu curu'.

A mnogi komentatori rekli su da mama mora više voditi računa o osjećajima svoje kćeri: 'Vaša kći ima šest godina i vjerojatno misli da će se mama i tata prestati svađati i bit će sretni zajedno ako se odrekne svog imena'. Drugi je bio zabrinut da bi djevojka mogla biti zadirkivana. 'Spremni ste svom djetetu oduzeti nešto važno jer se zbog toga osjećate neugodno. To nije najzdraviji odnos sa svojim djetetom', napisao je netko u komentarima. Također, mnogu su rekli kako je terapija jedini način da se riješi problem: 'Odite na terapiju. Ozbiljno. Ne dopustite da vam ovo uništi obitelj'.

Mama na forumu pokrenula raspravu: 'Treba li moja 9-godišnja kći brijati noge?'

 

Komentara 1

DI
did_Iva
12:18 23.10.2023.

'beš prijatelja koji pred ženom spominje tvoju bivšu. pa makar ona bila davno prije zakonite.. a pogotovo u ovakvom slučaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije