Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROLJEĆE

Ne znate gdje biste roštiljali? Ovih 5 mjesta bit će idealno za omiljenu društvenu aktivnost

Roštilj
Foto: Shutterstock
1/8
23.05.2019.
u 13:00

Ne možemo zamisliti proljeće bez barem jednog organiziranog roštilja!

Jedan od zaštitnih znakova proljeća svakako je i roštilj. Ova omiljena društvena aktivnost idealna je za okupljanje obitelji i provođenje kvalitetnog vremena s najbližima. Ako ne znate gdje bi roštiljali, postoji nekoliko odličnih mjesta za roštiljanje u Zagrebu i njegovoj blizini koja će biti idealna za ovaj zabavan 'društveni događaj'.

Park Bundek definitivno je jedno od najljepših mjesta u Zagrebu s čak 470 000 m² zelene površine. Ova oaza mira nadomak samog centra grada idealna je za sve sportske rekreativce, kao i one koji samo žele pobjeći od gradske vreve. Područje oko jezera uređeno je kao zabavno-rekreativni park, idealnim i za roštilj. U parku je, naime, postavljeno 12 kompleta za roštilj, a riječ je o betonskom roštilju s vrtnim klupama i stolovima. Kompleti za roštilj na raspolaganju su svim građanima, no jedini je problem što često znaju nastati gužve. 

Foto: Shutterstock

Jarun je jedno od onih mjesta u Zagrebu kojem se uvijek rado vraćamo. Ovaj rekreacijsko športski centar može se pohvaliti impresivnom regatnom stazom dugom 2250 m, kao i dvama jezerima – Velikim i Malim, te šest otoka: Otokom Univerzijade, Otokom Trešnjevka, Otokom Veslača, Otokom Hrvatske mladeži, Otokom Divljine i Otokom Ljubavi. Jarun može biti i idealno mjesto za roštiljanje jer sadrži 30 sjenica s roštiljima koji su smješteni na Velikom i Malom jezeru uz zelenu površinu. Na južnom dijelu Jaruna, uz nasip, čak se kriju i mjesta predviđena za roštilj, kao i paviljončići u kojima se možete smjestiti s društvom. Faktor koji dodatno pospješuje Jarun kao odlično mjesto za roštiljanje je i to što se možete 'zabiti' u hladovinu ako vam u jednom trenutku zasmeta jako sunce.

Foto: Shutterstock

Nadomak Zagreba, nalazi se Bio park Divlje vode. U ovom parku smještenom usred brežuljaka naći ćete obilje staza za šetanje, restoran, dječje igralište, a možete i pecati. Djeci će posebno biti zanimljiv zoo park koji krije brojne životinje. Ovaj će park biti i super mjesto za roštilj s obzirom na to da su na nekoliko mjesta postavljene drvene klupe i stolovi koji se mogu slobodno koristiti, pa možete i roštiljati. Klupe i stolovi postavljeni su s lijeve i desne strane, što znači da su šanse za gužvu svedene na minimum. 

Planinarski dom na Gorščici bit će još jedno mjesto u nizu za ovu zabavnu aktivnost. Ovaj je lokalitet na Medvednici smješten na prostranoj livadi, a obiluje i klupama i stolovima za roštilj. Možete se skriti i pod natkrivenu sjenicu gdje ćete pronaći ložišta koja i jesu predviđena za roštiljanje. U blizini je i proplanak za djecu, tako da će ovaj planinarski dom biti sasvim dobro mjesto za nedjeljno poslijepodne.

Foto: Shutterstock

I na kraju, ukoliko nemate toliko vremena za roštiljanje, ili vam se u suštini ne da daleko potezati, uvijek možete organizirati roštilj u dvorištima kuće, terasama ili krovovima. Naravno, u tom se slučaju preporučuje roštilj na struju ili eventualno plin, no svakako ne i ugljen. Za koju god se opciju odlučili, izvjesno je kako roštiljanje nije tek puka priprema jela, već idealna društvena aktivnost za cijelu obitelj i prijatelje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije