Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodno iskustvo

Najbolje prijateljice završile u bolnici nakon što su napravile 1 000 čučnjeva

pear video
31.07.2019.
u 16:11

Tang (16) je studentica iz Kine koja je svojoj najboljoj prijateljici predložila da naprave 1 000 čučnjeva odjednom, a završile su u bolnici.

Izazov su napravile svaka u svojoj sobi, a gledale su se putem video poziva oko tri sata, s obzirom na to da žive u različitim dijelovima Kine, kako bi bile sigurne da ni jedna neće zabušavati. Nekoliko dana kasnije obje su završile u bolnici zbog ozljeda u mišićima.

Foto: pear video

Kineske vijesti prenose kako su se djevojke gledale kako bi zaključile koja je u boljoj formi i htjele su vidjeti koja će uspjeti napraviti 1 000 čučnjeva. Tang je rekla kako inače ne vježba, a sam cilj je postavila slučajno. Obje su uspjele napraviti izazov, a tek treći dan su osjećale posljedice. 

"Nisam se osjećala dobro od samog jutra. Ustala sam se i osjećala sam slabost u nogama. Nisam mogla ni saviti koljena. Otišla sam na toalet i vidjela da mi je mokraća crna kao čaj", rekla je medijima. 

U bolnici su joj rekli kako je preforsirala mišiće i kako mišići svoj sadržaj, uključujući i mišićne enzime ispuštaju u krvotok. Liječnik Li Ning je rekao kako je njezina razina mioglobina (protein koji se nalazi u mišićnim stanicama) bila toliko visoka da je na medicinskom uređaju pokazivao najvišu brojku. Dok je normalna razina mioglobina između 70 i 80, kod Tang je ova brojka bila 3 833. 

I njezina je prijateljica s istim simptomima završila u bolnici. Obje su se oporavile nakon deset dana provedenih u bolnici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije