Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredno dijete

Mama kaže da joj je sin (2) tako pametan da već uči dva jezika i ispravlja njen pravopis

Ronnie Havis
09.06.2023.
u 15:30

U dobi od jedne godine mogao je izrecitirati abecedu unaprijed i unatrag, a nekoliko mjeseci ranije govorio je čitave rečenice.

Dvogodišnji dječak sam uči mandarinski, nakon što je s godinu dana usvojio engleski. Maleni Bear King zaprepastio je mamu Ronnie Havis (24) kada je počeo pričati samo četiri mjeseca nakon rođenja. U dobi od jedne godine mogao je izrecitirati abecedu unaprijed i unatrag, a nekoliko mjeseci ranije govorio je čitave rečenice. Ronnie smatra da Bear čita na razini šestogodišnjaka i sada proširuje svoj vokabular učenjem kineskog jezika, prenosi The Sun.

Ova mama iz Southend-on-Sea, Essex, rekla je: 'To je ludo, ali Bear je oduvijek volio učiti. Opsjednut je životinjama i prirodom, a sad sve počinje imenovati na kineskom. Teško je držati korak s njim. Strah me i pomisliti što će sve naučiti dok ne krene u školu'. Maleni Bear oduševio je svoju mamu kada ju je nakon četiri mjeseca nazvao 'mama' i počeo sjediti bez pomoći.

VEZANI ČLANCI: 

Toliko je volio čitati da bi spavao sa slikovnicama, a sada za učenje mandarinskog koristi knjige i videozapise s YouTubea.Napredno dijete također je znalo brojati do 100 do svoje druge godine i čak je napravilo svoje prve korake sa osam mjeseci - u usporedbi s uobičajenih 12 mjeseci. Bear, koji živi s Ronnie, njezinim partnerom zidarom Ryanom i trogodišnjim starijim bratom Romanom, zapanjio je osoblje dječjeg vrtića zbrajanjem i čitanjem jelovnika za ručak.

Ronnie je dodala: 'Poticali smo to od vrlo ranog djetinjstva i uvijek smo se brinuli da njegova soba bude ispunjena edukativnim posterima i igračkama, ali stvarno ne znamo odakle je to došlo. Morala sam naučiti fonetiku. Nije isto kao kad sam bila u školi, Bear mi ispravlja izgovor. Pokažem mu sliku ptice u knjizi, a on kaže: 'Ne, mama, to je prepelica.' Dobivamo puno komentara kad smo vani. Ljudi ne očekuju da dvogodišnjak čita popis za kupovinu'.

Mama koja ne razlikuje svoje blizanke osmislila super trik: 'Ovo funkcionira odlično'

 

Komentara 1

ID
ivo.dzinic
16:42 09.06.2023.

Prije trideset i koju godinu sjedimi ja i trudna supruga u boravku i pijemo popodnevnu kavu. Kad idjednom ja začujem netko viče tata tata pogledam nigdje nikoga. Približim se ženinom trbuhu kad ono sin iz njenog trbuha u sedmom mjesecu trudnoće doziva mene. Jebiga ali tada nije bili interneta i tik - toka i facebooka da se pohvalim sa njim. Da li vrijedi sad objava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije