Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i fino

Ljubav na prvi griz: Štapići od parmezana aromatizirani začinima izvrsna su ideja u svakoj prilici

Tatjana Miletić/MyTastyPot
25.08.2022.
u 07:00

Bilo da ih poslužite za doručak, večeru, uz krem-juhu, pršut, sir ili jednostavno želite gricnuti nešto fino s nogu, štapići od parmezana su tipičan primjer zalogaja koji se brzo i lako pripremaju, a svojim šarmom oduševit će svakog tko ih proba.

Dobrih ideja nikad ne nedostaje na blogu MyTastyPot, a u štapiće od parmezana smo se zaljubili na prvi griz. Teško im je odoljeti pa recept dijelimo uz preporuku – samo za one s čvrstom disciplinom!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Štapići od parmezana i raznih začina

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta 

1 jaje

šaka sitno sjeckanog svježeg vlasca, kopra i bosiljka 

2 šake ribanog parmezana

žlica crnog i bijelog sezama

žlica mljevene paprike

žlica češnjaka u prahu

morska sol

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i 25 cm širinePremažite ga umućenim jajetom i pospite svim začinima. Sa začinima se možete igrati i kombinirati ih po želji. Jednu tablu tijesta možete posuti s jednom vrstom začina, a drugu s drugim. Tijesto odložite u hladnjak na 10 minuta. Izvadite ga pa nožem režite na dugačke štapiće, poredajte ih na papir i pecite  na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Servirajte po želji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije