Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pasivno zagrijavanje

Volite dugo ležati u kadi? Ovo će vas zanimati

Kupanje
Foto: Thinkstock
12.03.2018.
u 12:16

Znanstvenici sa sveučilišta Loughborough testirali su 14 muškaraca na način da su morali biciklirati jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi s vodom temperature 40 stupnjeva.

Dobra vijest za sve koji se vole izležavati u kadi. Topla voda i opuštanje mogu vašem zdravlju pridonijeti baš kao i 30-minutna šetnja

Znanstvenici sa sveučilišta Loughborough testirali su 14 muškaraca na način da su morali biciklirati jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi s vodom temperature 40 stupnjeva

Iako je bicikliranje potrošilo više kalorija, opuštanje u kadi je također otopilo kalorije i to količinu koja bi se izgubila 30-minutnom šetnjom, zbog povećanja tjelesne temperature, piše Daily Mail

Ispitanicima se kroz 24 sata mjerila razina šećera u krvi, a rezultat je pokazao nižu razinu nakon kupanja, nego nakon bicikliranja. 

Prema istraživanju, 'pasivno zagrijavanje' smanjuje upalu te se koristi kao medicinski tretman u Finskoj, a u časopisu JAMA Internal Medicine navodi se da provođenje vremena u sauni pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti. 

Pogledajte i galeriju: Ovo su simptomi koji će vam otkriti da imate problema sa srcem

Kupanje
1/11

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
15:29 12.03.2018.

Drugim riječima evo nove mode za mršavljenje......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije