Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detoksikacija

Kako očistiti crijeva prirodnim putem?

detoksikacija
Foto: Thinkstock
27.08.2018.
u 10:22

Prirodno čišćenje crijeva se obavlja pomoću raznih biljnih čajeva, pripravaka ili klistiranja.

Detoksifikacija crijeva ili čišćenje crijeva potrebno je uraditi kada imate problema sa zatvorom.

Zatvor stolice je neugodno stanje koje uzrokuje nadutost, grčeve u trbuhu i vjetrove, a možete ga probati izliječiti prirodnim putem.

Ako vam ne pomažu čajevi protiv zatvora ili drugi biljni preparati, probajte s laksativima ili klistiranjem kod kuće. Klistiranje ne može ukloniti tzv. toksine iz tijela ili izliječiti bolesti, ali može potaknuti rad crijeva. Redovna stolica je osnovni preduvjet zdravog metabolizma i probave, a zatvor mogu uzrokovati promjena prehrane, loš izbor namirnica, lijekovi, poremećaj u radu žlijezda i izbjegavanje tjelesne aktivnosti. 

Prirodno čišćenje crijeva se obavlja pomoću raznih biljnih čajeva, pripravaka ili klistiranja.

Prije toga probajte piti više vode, jesti više dijetalnih vlakana kroz voće i povrće te jesti manje masne i pržene hrane. 

Tablete za čišćenje crijeva odnosno tablete za zatvor stolice mogu pomoći kod olakšavanje probave i poticanja rada crijeva. Takve tablete se zovu laksativi i mogu se kupiti u svakoj ljekarni.

Osim toga, ako uskoro trebate na kolonoskopiju trebate očistiti crijeva po naputku liječnika. Za čišćenje crijeva prije kolonoskopije se propisuju laksativi koji se obično uzimaju do dva dana prije te pretrage.

Kako na prirodan način očistiti crijeva, pročitajte na portalu Kreni zdravo 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije