Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London Fashion Week

Kad dizajnerima pomažu slikari, filmaši i pisci bajki

'A model displays creations by Kinder Aggugini for the Spring/Summer 2010 collection on the second day of the London Fashion Week, in central London, on September 19, 2009. AFP PHOTO/Ben Stansall'
Foto: 'BEN STANSALL'
1/5
22.09.2009.
u 18:56

Dio se dizajnera pripomogao maštom pisaca poput braće Grimm i Lewisa Carrola. Upravo je njima nadahnut Talijan Agguigini koji je izronio iz sjene Versacea, Calvina Kleina, V. Westwood, Paula Smitha i drugih za koje je radio.

Kritičari kažu da je Vivienne Westwood najnovijom kolekcijom Red Label za sljedeće proljeće i ljeto pokazala što sve moda može. No pokazuje to i cijeli londonski Fashion Week, a prije njega i netom završeni newyorški! Westwoodova je tradicijskim britanskim karo dezenom doista oblikovala najraznolikije modele, redom nosive i gotovo ni malo ekstravagantne. Šašavije je bila odjevena njezina mlada publika.

Dio se dizajnera pripomogao maštom pisaca poput braće Grimm i Lewisa Carrola. Upravo je njima nadahnut Talijan Agguigini koji je izronio iz sjene Versacea, Calvina Kleina, V. Westwood, Paula Smitha i drugih za koje je radio. Kritičarka Hilary Alexander doživjela je to kao prekrasnu mješavinu Sex Pistolsa i Chanela!

Iznimno je lijepa SF-kolekcija Louise Goldin, ocijenjena kao spoj Tudora i Star Warsa. Dodali bismo tomu i cijeli katalog "šnajderskih" tehnika kojima se oblikuje modni SF-barok Louise Goldin. Svakako je potražite na webu!

Sasvim je novo lice dobila i moda oslonjena na slikarsku baštinu. Betty Jackson najnježnija je u tome. Mary Katrantzou "prekrojila" je i presložila mnoga slikarska platna u jednom modelu. A PPQ i sestre Miller pojednostavnili su i prisvojili boje i motive slikara poput Kooninga i Pollocka!

Kupaće kostime Twenty8Twelve linije Savannah i Sienne Miller izviždali smo zbog bespolnih manekenki i pedofilskog prizvuka!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije