Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Jednostavan i učinkovit trik za čišćenje 'kadice' iz perilice rublja:Trebate samo dva jeftina sastojka

Shutterstock
20.05.2022.
u 11:30

Ako se ne čiste, u njima se mogu pojaviti prljavština i plijesan što nikako nije dobro za perilicu

Perilice rublja jedan su od najčešće korištenih predmeta u kućanstvima, no neki ih čiste vrlo rijetko ili čak nikada, pa postoji veća opasnost da se u njima nakupe plijesan i kamenac. Stručnjaci kažu da je kod perilica posebno potrebno povremeno očistiti 'kadice' za deterdžent i omekšivač, a otkrili su i kako; pomoću samo dvije stvari.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Kako piše Express, sve što trebate je soda bikarbona i bijeli ocat. Stručnjaci napominju da je redovito brisanje ovih pretinaca ključno za zaustavljanje plijesni, a trebate samo pomiješati jednu do dvije čajne žlice vode i tri čajne žlice sode bikarbone kako biste dobili gustu pastu koju uspete u ladicu za deterdžent.

Nakon toga u bubanj perilice ubacite 250 ml octa i upalite je na 60 stupnjeva. Ova dva sastojka savršena su kombinacija za uklanjanje prljavštine i pljesnivih mirisa u perilici. 

Zahvaljujući svojoj visokoj razini kiselosti ocat čini moćno sredstvo za čišćenje koje ubija bakterije, otklanja neugodne mirise i ispire prljavštinu, dok soda bikarbona djeluje kao abraziv za čišćenje bez ogrebotina. 

Kadicu možete očistiti i ručno; izvadite ju iz perilice i otklonite sve odvojive elemente. Napravite mješavinu octa i sode bikarbone u zdjeli s toplom vodom i stavite kadicu i sve dijelove da se unutra namaču. Nakon nekog vremena plijesan i prljavština bi trebali popustiti pa krpom ili spužvom očistite sve dijelove, a na kraju ih samo isperite čistom vodom i ostavite da se osuše prije nego što ih vratite u perilicu. 

Istraživanje: Pranje suđa smanjuje stres i tjeskobu! Slažete li se ili ipak prepuštate pranje perilici? 😂😉

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije