Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posao, a ne slavlje

Izborna noć razotkrila modne (ne)ukuse političarki

milanka opačić (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
07.12.2011.
u 11:00

Izbor odjeće u noći odluke jasna je poruka što dame iz politike misle o svom položaju

Je li to bila izborna ili novogodišnja noć? Da vam netko pokaže fotografiju Milanke Opačić u crvenoj satenskoj haljini, s velikom stiliziranom mašnom, u platformama s potpeticama od 12 centimetara, s rukama ukrašenim žarkocrvenim lakom za nokte i velikim koktel-prstenom – sigurno biste pogrešno odgovorili na ovo pitanje.

Nova kraljica SDP-a

Izbori, naravno, nisu idealni za modni kviz, ali su posao našim eminentnim damama iz politike. Stoga i jest prilično nejasno zašto su baš tu noć odluke, u kojoj je svaki detalj pod posebnim povećalom javnosti, odabrale za modne eskapade najrazličitijih vrsta.

U SDP-u je odavno običaj da dame u izbornoj noći nose crveno. Ove godine tradiciji je okrenula leđa Ingrid Antičević. Pojavila se u maloj crnoj haljini i bila najbolje odjevena političarka u pobjedničkom taboru. Neke su se, poput Željke Antunović, mnogo pametnije odlučile za crveni detalj, a Biljana Borzan je u crvenom pokazala da i takva haljina može biti podloga svečanijeg, ali još uvijek poslovnog izgleda.

Milanka Opačić potpuno je promašila te se u izbornoj noći, u kojoj je postala važan dio političke elite ove zemlje, modno izjednačila s Fani Horvat. A djevojka splitskog gradonačelnika i budućeg saborskog zastupnika odjenula se mladenački (minica s potpisom) dokazujući da je žena u pratnji – žena statusni simbol. No, kako odjeća promatračima šalje jasan znak što osoba o sebi misli, iz Milankine se noći u crvenom satenu jasno iščitava da sebe vidi kao novu kraljicu SDP-a. Doslovno je blještala s malih ekrana, okružena strogim tamnim odijelima, a sudeći po muškim komentarima, koji se, naravno, ne zamaraju modom, uspjela se promovirati u prvog komada politike u Hrvata. Dečki ubuduće navijaju za još malo dublji dekolte, ali budućoj bi ministrici ipak trebalo hitno modno povlačenje u klasiku, koja ni u kojem slučaju ne mora značiti dosadnu i sivu modu kakvu smo do sada viđali u hrvatskoj vladi. Dama koja se te noći oprostila od vlade pojavila se u koroti.

“Feš” žena premijera

Crni kostim Jadranke Kosor krasili su samo biseri. Kako je to ujedno i jedini nakit koji se, po bontonu, smije nositi uz crninu u vrijeme žalovanja, bila je to potpuno pogrešna noć za odustajanje od broša koji je već postao modni sinonim bivše premijerke. Uz govor o budućnosti HDZ-a, optimizam je trebao govoriti i s njezina revera.

Naravno, pod oštrim povećalom javnosti sada je i Sanja Musić-Milanović. Haljinom je potvrdila da budući premijer ima iznimno zgodnu (“feš”, rekli bi Zagrepčani) ženu, ali satenska haljina za noć koja završava u “Gjuri” nikako nije pametan izbor.

Komentara 17

MI
milton
17:25 07.12.2011.

Milančice zašto si tako seksi? Obožavam te.

KE
kerinho
12:53 07.12.2011.

pa dobro od kud tolki jal i ljubomora doticne novinarke???opacicka je bila najbolje obucena zena u izbornoj noci....zamisli,ima crvenu haljinu i stikle od 12cm kao i svaka zena! i odlicno joj stoji(a i meni je):)))

DU
Deleted user
19:46 07.12.2011.

Izgleda da imaju dobre \"drzavne\" place

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije