Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fotomonografija Skriveni biseri hrvatskih županija

Hrvatska zajednica županija predstavlja svoj izdavački prvijenac

Hrvatska zajednica županija
Foto: Mladen Radolović
1/6
02.12.2015.
u 12:42

Nanizane u pravu nisku bisera, jednostavne i nenametljive zanimljivosti otkrit će vam ono što o županijama još niste znali.

Znate li kako je Lika dobila ime? Znate li koja je županija prva uvela hrvatski jezik u službenu upotrebu? A znate li zašto u svibnju nema vjenčanja u Šibeniku?

Vašu znatiželju utažit će izdavački prvijenac Hrvatske zajednice županija – fotomonografija Skriveni biseri hrvatskih županija. Na više od 180 stranica predstavljeni su već dobro poznati, ali i iznimno zanimljivi nepoznati biseri hrvatskih županija koji se stidljivo skrivaju čekajući da im se pruži prilika, bilo da se radi o kulturnim, povijesnim ili prirodnim znamenitostima.

„Pomnije upoznavanje svih županija Lijepe Naše i njihovih skrivenih bisera sigurno će Vas iznenaditi, obogatiti Vaše znanje i, nadam se, potaknuti Vas da krenete u potragu za njima. Upravo je to smisao fotomonografije Hrvatske zajednice županija koja potvrđuje da je Hrvatska komadić raja na zemlji.“, ističe predsjednik Zajednice i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Vrijedno izdanje fotomonografije, na kojemu je posljednjih osam mjeseci radilo uredništvo sastavljeno od predstavnika svake županije i Grada Zagreba, bit će predstavljeno u Novinarskom domu u petak, 4. prosinca.

Prisutne će pozdraviti i prigodnim se govorima obratiti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, dosadašnji predsjednici Hrvatske zajednice županija: primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić te aktualni predsjednik Goran Pauk, župan šibensko-kninski, zatim recenzent Miroslav Ambruš Kiš te, u ime uredništva, viša savjetnica za protokolarna pitanja Šibensko-kninske županije Senka Bilać.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije