Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trendovi

Hippie ili fancy, nanogvice su se vratile u velikom stilu

Nanožice
Foto: Argentum
1/4
07.08.2018.
u 11:51

Riječ je o nanogvicama, odnosno narukvicama za nogu.

Nostalgija je zanimljiva stvar. Osim što je jedan od najvažnijih izvora inspiracije u brojnim glazbenim, književnim i inim djelima, taj osjećaj za minula vremena može i te kako uspješno preporoditi neki trend te ga vratiti u ormare, na ulice, i, sukladno dobu u kojem živimo, na društvene mreže.

Foto: Instagram/Wanda Nara
Foto: Instagram

A ovoga je ljeta Instagram preplavljen fotografija ma modno osviještenih dama koje sasvim suptilno, dok uživaju u vrućim danima, pokazuju mali modni dodatak koji je bio hit devedesetih godina prošlog stoljeća.

Riječ je o nanogvicama, odnosno narukvicama za nogu. Koliko je djevojčica odrasta lo pletući narukvice u najšarenijim i najluđim kombinacijama koje bi onda cijelog ljeta nosile na svojim gležnjevima... I obično su se plete ne nanogvice vezale uz hippie ili boho stil te bi kao takve bile, i još uvijek su, savršen modni dodatak za bilo koji ljetni festivalski look. 

Djevojke koje svakodnevno nose na nogvice, pak, svome stylingu sasvim nenametljivo donose dašak Coachelle, a ništa ne vrišti više “ljeto!” od pomisli na uvijek sunčanu Kaliforniju okupanu zvucima najbolje svjetske glazbe. Nisu, međutim, svi zaluđeni lepršavim, pletenim, ležernim i prozračnim kombinacijama, ali čak i one fashionistice koje se ugodnije osjećaju u nešto striktnijim izdanjima mogu uživati u ovome ljetnom trendu.

Uz uske crne traperice do gležnja i salonke u neutralnoj boji, pri mjerice, decentna nanogvica kakva se danas može naći i u ponudi srebrnarnica ili zlatarnica izgledat će i te kako sofisticirano. No, kako u moru stilova odabrati odgovarajuću?

Jednostavno, baš kao i s bilo kojim drugim komadom na kita, važno je ne pretjerivati i voditi se osjećajem. Za buntovnije i mlađe, i one koji se tako osjećaju, dakako, sjajni su cvjetni motivi, dok će neke dame radije uživati prošetati se plažom u čipkanoj bijeloj haljinici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije