Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuhajte kao chef

Glazirana mrkva idealan je dodatak na tanjuru ako želite impresionirati goste ili uživati u zdravom i ukusnom prilogu

Tatjana Miletić/MyTastyPot
03.11.2022.
u 09:50

Ukoliko ovih dana pripremate meso ili ribu, kao prilog probajte glaziranu mrkvu s medom u soku od mandarine. Priprema se jednostavno i brzo, a tijekom pripreme vodite računa da mrkvu ne prekuhate kako bi ostala hrskava. Za još raskošniji dojam dodajte i sol s lavandom koja svemu daje posebnu draž.

Glazirana mrkva jedan je od omiljenih priloga brojnih profesionalnih chefova jer izgleda fenomenalno na tanjuru, a i okus je božanstven ako je pripremite kako treba. Recept Tatjane Miletić pomoći će vam da ovo jednostavno jelo svladate u svega nekoliko koraka.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Glazirane mrkve s medom u soku od mandarine

Sastojci:

8 mladih mrkvica

3 žlice maslinova ulja

1/2 manje čaše vode

sol

papar timut

aromatizirana sol s lavandom

Priprema:

Kad pripremate glazirane mrkve birajte mlade i manje primjerke, jer su onda i slađe. Očišćene mrkve stavite u posudu i prelijte preko njih maslinovo ulje. Proprižite ih sa svih strana, pa dolijte vodu. Pirjajte ih desetak minuta dok voda ne ispari. Zatim prelijte med i sok od mandarine preko njih. Dalje pirjajte oko 5 minuta pa pospite mrkvice solju od lavande. Pazite da ne omekšaju do kraja, bit će ukusnije ako budu hrskale pod zubima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije