Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvrstite ga na jelovnik

Savršeno jelo od super zdravog povrća koje mnogi izbjegavaju u širokome luku – probajte ga već danas!

10.09.2022.
u 07:00

Patlidžan ili obožavate ili ne želite vidjeti na svome tanjuru. S ovom divnom povrtnicom možete se u kuhinji igrati do mile volje i smišljati ukusne kombinacije koje će rijetki odbiti.

Mnogo je zanimljivih načina kako pripremiti sjana jela koja će i najljuće protivnike patlidžana oboriti sa nogu. Rolice od patlidžana jedno su od tih jela, a recept nam je dala gastroblogerica Tatjana Miletić. U slast!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Rolice od patlidžana

Sastojci:

2 srednja patlidžana

maslinovo ulje

Za nadjev:

200 g špinata

1 jaje

250 g svježeg sira 

sol

papar

žličica češnjaka u granulama

žličica bosiljka

300 ml pasirane rajčice

100 g parmezana (ili mozzarele)

Foto: Shutterstock

Priprema:

Patlidžane narežite na tanke šnite, poslažite ih na papir za pečenje, poprskajte maslinovim uljem i solju i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 10 minuta. Špinat prelijte vrelom vodom, dobro ga ocijedite i usitnite. U špinat dodajte svježi sir, jaje, sol, papar, bijeli luk, origano i sve dobro sjedinite. Kad završite s pripremom nadjeva i kada se patilidžani malo prohlade krenite s rolanjem. Na svaku šnitu patlidžana stavite žlicu nadjeva, pažljivo je zarolajte i stavite u posudu čije ste dno prekrili pasiranom rajčicom. Pripremljene rolice stavite u pećnicu koju ste pretodno zagrijali na 200 stupnjeva i pecite oko 30 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pospite parmezanom koji ste prethodno naribali (ili po želji mozzarelom). Vratite ih u pećnicu na jos desetak minuta da se zapeku. Rolice od patlidžana jedite tople, najbolje uz čips od parmezana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije