Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre ideje

Pun pogodak za svaku priliku: Masline u tijestu – malo drugačija grickalica za guštanje u dobrom društvu

Tatjana Miletić/MyTastyPot
17.09.2022.
u 07:00

Priprema ovog zabavnog jela traži malo strpljenja oko formiranja kuglica, ali kada ih probate, ta "igra" za vas će postati slatki ples. Ono što ih čini još više posebnim jest da ih možete zamrznuti, samo ih odložite u vrećicu za zamrzivač i po potrebi vadite, premažite razmućenim jajetom i pecite. Ukoliko želite kuglice možete umakati i u sezam (prvo u jaje, pa u sezam), kao što je prikazano na slici.

Masline u tijestu sjajan su izbor za proslave, tulume, večere, jer ih možete napraviti nekoliko dana ranije, a za svega 15 minuta mogu krasiti vašu trpezu, predlaže Tatjana Miletić s bloga MyTastyPot.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Masline u tijestu

Sastojci:

70 maslina (što manjih bez koštica)

100 g maslaca

150 g brašna

160 g edamer sira

žličica soli

žličica mljevene paprike

žličica origana

žličica usitnjenog češnjaka

žličica mljevenog kima 

1 jaje (za umakanje kuglica)

Priprema:

Za ovo tijesto postoje dve opcije: možete ga mijesiti ručno ili uz pomoć stroja za miješanje tijesta. U ovom drugom slučaju možete sve sastojke za tijesto staviti odjednom i umutiti glatko i pomalo ljepljivo tijesto. Ukoliko ćete ga raditi ručno onda se držite ovih koraka: naribajte maslac, netom izvađen iz hladnjaka, takođe naribajte i sir ili još bolje ga sitno sameljite u procesoru. Rukom pomiješajte sir i maslac, dodajte sve začine, a zatim lagano krenite dodavati brašno. Dobit ćete smjesu nalik na plastelin, koju odložite u vrećicu ili prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na pola sata. Izvadite hladno tijesto, trgajte ga na komadiće i rastanjite na dlanu što više možete. Zatim u sredinu stavite maslinu, formirajte lopticu oko nje, što tanju možete. Sav višak odstranite. Vrh svake loptice umočite u razmućeno jaje i poredajte po limu za pečenje u koji ste prvo stavili papir za pečenje. Svi mogu stati u jedan lim standardne veličine, samo nemojte raditi velik irazmak među njima. Pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 15 minuta.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije