Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koje nijanse?

Evo kako 'izbrisati' godine dobrim odabirom make-upa

šminkanje
Foto: Thinkstock
10.02.2014.
u 15:28

Izbjegavajte intenzivne boje sjenila i mat ruževe, a odaberite svjetlije nijanse koje licu daju više svjetlosti i pridonose svježijem izgledu.

Sitne linije i bore, neujednačenu pigmentaciju te gubitak elastičnosti i sjaja možete lako prekriti pravilnim odabirom šminke. Izbjegavajte intenzivne boje sjenila i mat ruževe, a odaberite svjetlije nijanse koje licu daju više svjetlosti i pridonose svježijem izgledu.

PUDER

Umjesto pudera u prahu koji se uvlači u bore pa koža izgleda suha, nabavite hidratantnu toniranu kremu ili tekući puder lagane prozračne teksture s pomlađujućim sastojcima i sitnim česticama koje raspršuju svjetlost. Pripazite kako ga nanosite jer ako je puder nanesen u predebelom sloju, istaknut će bore. Odaberite nijansu svjetliju od vašeg tena.

USNE

Za mlađi izgled usana, ruž treba biti svjetlijih nijansi, pogotovo ako su oko usana sitne bore. Birajte ruž ili sjajilo koraljne i ružičaste nijanse, kremaste teksture. Olovkom za usne u boji ruža iscrtajte i istaknite liniju usana. Intenzivniji ruž dolazi u obzir samo ako je na očima puderasto sjenilo i maskara.

OBRAZI

Za zdrav izgled lica birajte mat rumenila boje breskve, svijetlog koralja i toplih ružičastih nijansi koje licu vraćaju svježinu. Blagim kružnim pokretima velikim kistom postignite prirodan izgled. Ako imate suhu kožu, isprobajte rumenila u kremi koja će biti postojanija i izgledati prirodnije.

OČI

Pretamne nijanse sjenila i eyelinera oči mogu učiniti umornima pa radije oči šminkajte nježnijim nijansama. Paleta boja može biti baš kao ona za rumenila. Birajte sjenila sjajnijih tekstura kako bi prikrili sitne bore na kapcima i nanosite ih u tankom sloju. Trepavice se s godinama prorijede pa bi ih trebalo posebno njegovati, na primjer baznim maskarama za njegu. Kako biste vizualno povećali oko i dobili odmoran pogled, unutrašnju liniju iscrtajte olovkom za oči u boji kože.

>>Dnevni make up u osam jednostavnih i brzih koraka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije