Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična ideja

Dronom paze na problematičnu djecu, a djeluju brže i od policije

Shutterstock
06.11.2019.
u 17:00

Jedna je ustanova odlučila uzeti stvari u svoje ruke i jednostavnim metodama pomoći djeci koja se mogu pronaći u nevolji

Ustanova Youth Almighty iz Engleske radi s problematičnim ljudima, a pronašli su pravi način kako im pomoći, i to uz pomoć drona. 
Investirali su u posebne brdske, kao i električne kako bi nadgledali one koji bi mogli biti u nevolji u ruralnim područjima, a za istu svrhu su kupili i dron.

Foto: Shutterstock

Dron može puno brže doći do problematične lokacije, a oni onda mogu pratiti situaciju. "Ovo su mladi ljudi koji mogu upasti u nevolje ili u tučnjavu, a možda će uzeti alkohol, drogu ili druge supstance. Dobit ćemo poziv od ljudi, prijatelja ili policije, a onda ćemo uz pomoć bicikala vrlo brzo doći do te djece i spasiti ih", rekao je Phil Tye iz Udruge za The Mirror. Također, ovdje će pomoći i dron koji je puno brži od policije ili bicikala. 

Dodao je i kako se su se morali prilagoditi razvoju tehnologije, a ova ustanova radi sve što može kako bi pomogla djeci u nevolji. Zahvaljujući svojem posebnom timu sastavljenom od djece vrlo su uspješni u svojim nakanama. Čak su dobili i komentar od policije kako se smanjio broj problematičnih događaja među djecom u posljednjih pet godina. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije