Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barcelona

T. Maroević, K. Posilović, T. Šćavina i N. Petković predstavljaju se na katalonskom

Tonko Maroević
Foto: Anto Magzan/Pixsell
12.09.2014.
u 16:13

Spisateljica Jadranka Pintarić sudjeluje u jednomjesečnoj rezidenciji za pisce u Barceloni tijekom rujna

Hrvatski pisci Tonko Maroević, Kristina Posilović, Tomica Šćavina i Nikola Petković gostuju u Barceloni od 15. do 18. rujna, a spisateljica Jadranka Pintarić sudjeluje u jednomjesečnoj rezidenciji za pisce u Barceloni tijekom rujna.

Književne nastupe ovih autora na kojima će se predstaviti prijevodima svojih tekstova na katalonski (prevoditelj Pau Sanchis) organizirao je Institut za katalonsku književnost u Barceloni u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, a financijski ga podupiru Institut za katalonsku književnost i Zaklada Hrvatska kuća / Croatia House. 

U Barceloni će biti predstavljena knjiga pjesama Tonka Maroevića na katalonskom koju je pripremila i tekstom popratila ugledna filologinja Simona Škrabec, a tekstovi svih autora bit će objavljeni u književnom časopisu Núvol (http://www.nuvol.com/). 

>> “Art-slučaj Martek”

>> Nikola Petković: Visković je trebao reagirati na paljenje Novosti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije