Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Slobodan Šnajder zabranio korištenje bilo kojeg segmenta 'Hrvatskog Fausta'

Autorski tim, redatelj predstave Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević izrazili su žaljenje te će iz naslova predstave ukloniti svako spominjanje Šnajderova imena i pripadajućeg mu dramskog teksta
04. studenoga 2014. u 12:09 4 komentara 883 prikaza
Slobodan Šnajder
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Slobodan Šnajder zabranio je korištenje svojega imena u naslovu predstave "Hrvatsko glumište – u spomen na Hrvatskog Fausta Slobodana Šnajdera." Iz ureda njegove odvjetnice stigao je dopis:

"Ovim  putem, u ime moje stranke g. Slobodana Šnajdera IZRIČITO VAM ZABRANJUJEMO postavljenja bilo kakvog dramskog djela koje bi na bilo koji način uključivalo ime moje stranke, naziv 'Hrvatski Faust', te bilo koji segment originalnog autorskog djela – drame 'Hrvatski Faust'.”

Autorski tim, redatelj predstave Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević izražavaju žaljenje zbog Šnajderova zahtjeva. 

"Žao nam je što je g. Slobodan Šnajder zabranio da podnaslovom predstave Hrvatsko glumište još jednom upozorimo na značaj njegova dramskog teksta u kontekstu hrvatskog glumišta, pa makar ni jedan segment toga teksta u  predstavi ne koristili eksplicitno. Kao što smo prvo prihvatili njegovu želju da odgodimo inscenaciju Hrvatskog Fausta i ‘čekamo neko drugo vrijeme’, tako prihvaćamo i njegovu najnoviju želju.

Stoga ćemo iz naslova predstave ukloniti svako spominjanje Šnajderova imena i pripadajućeg mu dramskoga teksta. Slobodanu Šnajderu želimo da neko drugo kazalište s njime, njegovim željama i tekstovima ima više sreće. U ovo, neko drugo vrijeme ili poslije vremena."

>> Slobodan Šnajder, Snježana Banović i Nora Krstulović obmanjuju javnost!

otkrio gdje je za valentinovo
Grašo progovorio o vezi s Hanom Huljić, ali i puncu Tončiju: 'Svaka spačka može bit' fatalna za njega'
CVH
Pametni sustavi poboljšavaju sigurnost na cestama
Najčešći uzrok prometnih nesreća su ljudske pogreške, a ovo su sustavi koji to pokušavaju ispraviti
  • Avatar Vitica
    Vitica:

    Hm, valjda nisu materijali za novu premijeru otišli u tisak... Programske knjižice, plakati i te stvari. Godišnja programska knjižica već je otisnuta. Nadam se da će se zaustaviti distribucija preostalih materijala. A pretplatnici? Kada će saznati kako se zove premijera ... prikaži još! koju će gledati 19. studenoga? Gledam ovaj naslov da Šnajder, Banović i Krstulović obmanjuju javnost. A tko obmanjuje pretplatnike? Moja mama?

  • Herbert:

    Rečki dečki su se zbilja zaigrali. Uostalom, što je autor trebao učiniti nakon što je Frljić zabranio glumcima da pročitaju Hrvatskog Fausta?