Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Policija otvorila svoju izložbu krivotvorenih radova

Policija ovom izložbom pokazuje kako i kroz segment kulture preventivno djeluje i štiti građane, odnosno cjelokupnu zajednicu, od mogućih kaznenih djela
10. rujna 2018. u 16:22 2 komentara 342 prikaza
Pogledajte galeriju 1/6

Vrlo neobična izložba oduševila je Opatijce u centru Gervais u subotu, 8. rujna.

Senzacija u Christie’su Zbirka pionira elitnih putovanja procijenjena na 300 milijuna dolara

Policija se dosjetila zanimljive ideje, pa je odlučila predstaviti krivotvorene radove koje je zaplijenila iz svojih kriminalističkih akcija.

Izložba je to iz njihove zbirke Muzeja policije RH pod kreativnim imenom "Ljepota lažnog sjaja".

U organizaciji s Festivalom Opatija, Muzej policije predstavio je 38 krivotvorenih radova renomiranih domaćih, ali i stranih autora.

muzeji Obišli smo najneposjećenije muzeje u Hrvatskoj

Krivotvorine umjetnina jedan su od najzanimljivijih izložaka iz zbirki Muzeja policije koju čini oko 70-tak krivotvorina - većinom ulja na platnu i nekoliko skulptura.

Tako se na ovom postavu mogu vidjeti izloženi radovi hrvatskih slikara poput Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića, Mersada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Oskara Hermana, Borisa Bućana, Ivana Rabuzina, Ivana Generalića, Ferde Kovačevića, Dragice Cvek Jordan, Slave Raškaj.

Uz njih su izložene i skulpture Dušana Đamonje i Vojina Bakića, kao i krivotvorine stranih autora Salvadora Dalija, Amedea Clementa Modigliana i Pierra Augusta Renoira, prenosi Primorsko-goranska policija.

Policija traga za ovim muškarcima Incident u Tkalčićevoj Sjećate se ovih mladića? Evo zbog čega ih je policija tražila

Izložbu je otvorio načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar naglasivši kako policija ovom izložbom pokazuje kako i kroz segment kulture preventivno djeluje i štiti građane, odnosno cjelokupnu zajednicu, od mogućih kaznenih djela.

Ovo je prva ovakva izložba u Opatiji, no već je bila postavljena u Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru, Splitu te Zadru. Uz krivotvorine priloženi su i edukativni sadržaji o savjetima za sigurnu kupnju umjetnina.

Postav izložbe može se razgledati svakog radnog dana u Opatiji do 23. rujna, a ulaz je besplatan.

>>  Otvorena međunarodna izložba modela Lego kockica Invazija giganata

1 / 17
Zagreb: Otvorena međunarodna izložba modela Lego kockica Invazija giganata
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • Danijel2:

    Kada nema bolje, dobro je i to. Bolje od sadašnje ponude konceptualaca i takozvane "moderne umjetnosti"- zapravo onih koji vladaju kasom umjetnosti. Neko je rekao:"a di su pare" - potrošene na područje umjetnosti?

  • Avatar Vorenus
    Vorenus:

    mozda otvorite I izlozbu. krivotvoreni dokumenata, uskoro..