Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreativni policajci

Policija otvorila svoju izložbu krivotvorenih radova

10.09.2018.
u 16:22

Policija ovom izložbom pokazuje kako i kroz segment kulture preventivno djeluje i štiti građane, odnosno cjelokupnu zajednicu, od mogućih kaznenih djela

Vrlo neobična izložba oduševila je Opatijce u centru Gervais u subotu, 8. rujna.

Policija se dosjetila zanimljive ideje, pa je odlučila predstaviti krivotvorene radove koje je zaplijenila iz svojih kriminalističkih akcija.

Izložba je to iz njihove zbirke Muzeja policije RH pod kreativnim imenom "Ljepota lažnog sjaja".

U organizaciji s Festivalom Opatija, Muzej policije predstavio je 38 krivotvorenih radova renomiranih domaćih, ali i stranih autora.

Krivotvorine umjetnina jedan su od najzanimljivijih izložaka iz zbirki Muzeja policije koju čini oko 70-tak krivotvorina - većinom ulja na platnu i nekoliko skulptura.

Tako se na ovom postavu mogu vidjeti izloženi radovi hrvatskih slikara poput Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića, Mersada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Oskara Hermana, Borisa Bućana, Ivana Rabuzina, Ivana Generalića, Ferde Kovačevića, Dragice Cvek Jordan, Slave Raškaj.

Uz njih su izložene i skulpture Dušana Đamonje i Vojina Bakića, kao i krivotvorine stranih autora Salvadora Dalija, Amedea Clementa Modigliana i Pierra Augusta Renoira, prenosi Primorsko-goranska policija.

Izložbu je otvorio načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar naglasivši kako policija ovom izložbom pokazuje kako i kroz segment kulture preventivno djeluje i štiti građane, odnosno cjelokupnu zajednicu, od mogućih kaznenih djela.

Ovo je prva ovakva izložba u Opatiji, no već je bila postavljena u Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru, Splitu te Zadru. Uz krivotvorine priloženi su i edukativni sadržaji o savjetima za sigurnu kupnju umjetnina.

Postav izložbe može se razgledati svakog radnog dana u Opatiji do 23. rujna, a ulaz je besplatan.

>>  Otvorena međunarodna izložba modela Lego kockica Invazija giganata

1/17

Komentara 2

Avatar Vorenus
Vorenus
00:06 11.09.2018.

mozda otvorite I izlozbu. krivotvoreni dokumenata, uskoro..

DA
Danijel2
22:28 18.09.2018.

Kada nema bolje, dobro je i to. Bolje od sadašnje ponude konceptualaca i takozvane "moderne umjetnosti"- zapravo onih koji vladaju kasom umjetnosti. Neko je rekao:"a di su pare" - potrošene na područje umjetnosti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije