Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERTI

Obnovljeni Alice In Chains otvorili INmusic festival

inmusic (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/12
21.06.2010.
u 23:10

U sljedeća dva dana INmusic festivala očekuju se nastupi zvijezda poput Billyja Idola, LCD Soundsystema, Flaming Lips, Morcheebe...

Nastupima grupa Popeye, Kawasaki 3P, The Beat Fleet i Alice In Chains u ponedjeljak je otvoren ovogodišnji T-mobile INmusic festival na zagrebačkom Jarunu. Zamišljen kao uvertira glavnom događaju tijekom kojeg će na šest raznovrsnih pozornica nastupiti svjetske glazbene zvijezde kao što su The Flaming Lips, LCD Soundsystem, Massive Attack i Billy Idol, takozvani "Nulti dan" festivala okupio je oko sedam tisuća posjetitelja, što je možda i iznad očekivanja obzirom na prohladno i kišovito vrijeme koje je obilježilo kalendarski početak ljeta.

No, kiša se smirila baš uoči početka nastupa splitskog TBF-a, koji je na glavnoj (prvog dana i jedinoj) pozornici odradio standardno dobar koncert.TBF-ovci su svoj hit "Smak svita" pred kraj koncerta posvetili British Petroleumu...

Vrhunac večeri pripao je obnovljenoj grupi Alice In Chains, koja je početkom devedesetih ubrajana među najznačajnija imena tzv. grunge scene, uz Nirvanu i Pearl Jam. Simpatije publike "kupila" je i kada je publiku pozdravila na tečnom hrvatskom jeziku i zahvalila joj se što je došla unatoč zaista lošem vremenu - "Hvala vam što ste došli po ovako očajnom vremenu".

Novi pjevač William DuVall dostojna je zamjena za nekadašnjeg frontmena, pokojnog Lanea Stayleya i općeniti je dojam da band zvuči gotovo potpuno isto i jednako uvjerljivo kao i na svom kreativnom i komercijalnom vrhuncu. Uz potvrđeni entuzijazam ljubitelja glazbe i ozvučenje koje je besprijekorno funkcioniralo, ostaje samo za nadati se da će i vremenske prilike tijekom dva glavna dana programa biti naklonjenije organizatorima i posjetiteljima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije