Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
67. splitsko ljeto

Na carskom trgu otvara se i prvi hrvatski Festival opere

07.07.2021.
u 10:46

Na 67. Splitskom ljetu od 14. srpnja do 14. kolovoza održat će se 49 događanja.

Na 67. Splitskom ljetu, koje će trajati od 14. srpnja do 14. kolovoza, planirano je čak 49 događanja. Jedini u Hrvatskoj Festival opere, kako je istaknuo intendant HNK Split Srećko Šestan, svečano će biti otvoren na carskom trgu premijerom Mascagnijeve jednočinke “Cavalleria rusticana”.

Na Sustipanu 2. kolovoza bit će premijera Glorije Ranka Marinkovića u režiji Dražena Ferenčine, a tijekom trideset dana Splitskog ljeta predviđeno je ukupno 13 dramskih predstava i 18 izvedbi.

Baletni ansambl HNK Split, prema riječima ravnatelja Ilira Kernija, ove godine donosi dvije premijerne predstave: balet člana splitskog ansambla Aarona Koka “Venatus/Migrations” i baletnu dvočinku francuskog koreografa Thierry Malandain “Mozart A 2 & Don Juan”.

Kao uvertira u Splitsko ljeto u Kaštilcu će se 12. i 13. srpnja izvesti Marulićeva “Judita” u režiji Brune Bebić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije