Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotografija i mladi

Muzej grada Zagreba poziva na izložbu Parkovi našeg grada

izložba, Muzej grada Zagreba, Parkovi našeg grada
arhiva VL
21.11.2011.
u 13:51

Učenici osnovnih škola snimali su zelene površine: parkove, rekreacijska područja te pritom izrazili svoju maštovitost i kreativnost. Na fotografijama se vidi da su okom "iskusnog“ fotografa promišljali kompoziciju i kut snimanja

Muzej grada Zagreba već četvrtu godinu zaredom realizira projekt Fotografija i mladi. I ove godine, u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir, raspisan je pozivni natječaj s temom Parkovi našega grada, na koji su se odazvali učenici od 4. do 8. razreda osnovnih škola grada Zagreba, a prvi put stigli su i radovi  iz drugih gradova u Hrvatskoj (Karlovca, Koprivnice, Stubičkih Toplica i Velike Gorice). Sve pristigle fotografije izložene su na prigodnoj izložbi, a prema izboru prosudbene komisije, izabrani su i nagrađeni najbolji radovi.

Ovogodišnja zadaća sudionika bila je istražiti parkove u svom gradu, a svoja zapažanja i dojmove zabilježiti fotoaparatom. Učenici osnovnih škola snimali su zelene površine: parkove, rekreacijska područja i dr. te pritom izrazili svoju maštovitost i kreativnost. Zapažaju se različiti motivi: drveće, voda, ljudi, životinje, ali i detalji u tim prostorima. Na fotografijama se vidi da su okom "iskusnog“ fotografa promišljali kompoziciju i kut snimanja.

– Na natječaj se odazvalo 113 učenika iz 20 osnovnih škola, a pristigle su 252 fotografije. Većina izloženih fotografija postat će dio dokumentacije Muzeja grada Zagreba, jer za svaku od njih imamo podatke o autoru, mjestu i vremenu snimanja pa na taj način postaju i svojevrsni dokument vremena u kojem su nastale – kaže Vesna Leiner iz Muzeja grada Zagreba.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije