Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARKO STAZIĆ:

'Mikulić je klevetnik, u uredu je držao sliku Ante Pavelića'

darko stazić (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
25.04.2013.
u 18:05

Buni li se Mikulić samo protiv honorara strancima i ljudima drukčije seksualne orijentacije?

U zagrebačkom kazalištu Gavella, čije se poslovanje našlo pod povećalom javnosti nakon što je bivši šef računovodstva Vinko Mikulić ravnatelja Darka Stazića optužio za korupciju, održana je tiskovna konferencija na kojoj je Stazić oštro uzvratio bivšem zaposleniku.

Motiv je osobna osveta

– Mikulić nije nikakav zviždač, nego klevetnik čiji je jedini motiv za neutemeljeno blaćenje ugleda Gavelle osobna osveta. Riječ je o čovjeku koji je informatički potpuno nepismen pa se stoga i protivio informatizaciji kazališta za koju me proziva, a na kojoj su bile angažirane različite tvrtke stručne za specifične zadatke koje je trebalo provesti – rekao je Stazić upozorivši da je Mikulić više vremena provodio u kazališnom kafiću nego u uredu, u kojem navodno ima Hitlerovu biografiju i sliku Ante Pavelića, što je Stazić istaknuo kao argument zašto se Mikulić pobunio samo protiv honorara koji su isplaćivani stranim redateljima i osobama drukčije seksualne orijentacije.

U gotovo jednosatnom govoru Stazić je točku po točku osporavao sve Mikulićeve teze potkrijepivši dio svojih tvrdnji dokumentima koji daju nešto drukčiju sliku o poslovanju Gavelle od one koju je svojim dokumentima predstavio Mikulić. Oni pokazuju da dotad gubitaško kazalište tek od Stazićeva dolaska počinje poslovati u plusu te da je i broj gledatelja na predstavama blago porastao. Usto Stazić tvrdi da je broj osoba angažiranih preko studentskih ugovora upola smanjen nakon njegova dolaska, da su pokriveni veliki dugovi prema dobavljačima i vanjskim izvođačima te da je u kazalište uveden red kojeg prije nije bilo.

Među dokumentima koje smo dobili od Stazića nalazi se i ljutiti dopis koji je Mikulić 2010. godine uputio Staziću, a koji se tiče ograničavanja međunarodnih poziva s Mikulićeva telefona, koji je ovaj navodno koristio za svakodnevne razgovore s obitelji u BiH. Stazić tvrdi da je upravo taj incident prethodio Mikulićevu alarmiranju svih nadležnih tijela o navodnoj korupciji.

Oni koji se boje

Odgovor na Stazićev istup Mikulić nam je dao preko predsjednice udruge Zviždač Vesne Balenović jer je današnji dan proveo na liječničkim pregledima. Istaknuo je da ga Stazić pokušava oblatiti kao čovjeka kako bi prikrio svoje koruptivne radnje, a Vesna Balenović dodala je da joj se javilo desetak ljudi koji podržavaju Mikulića, ali se boje javno istupiti jer su i sami zaposlenici tog kazališta. I dok se Vesna Balenović i Mikulić nadaju reakciji glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, Darko Stazić priprema tužbu protiv Mikulića zbog štete koju je nanio ugledu kazališta.

>> Udruga Zviždač: u Gavelli je nestalo oko 3 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije