Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi album

Legendarna ABBA vraća se na scenu nakon skoro 40 godina

Foto: wiki
06.02.2020.
u 09:30

Švedski pop sastav ABBA snima nove pjesme koje bi trebale izaći najesen, otkrio je član benda Benny Andersson.

Slavna švedska pop grupa ABBA snimit će novi album, prvi nakon raspada 1981. godine. Na veliko oduševljenje svih obožavatelja diljem svijeta, Benny Andersson otkrio je da su se on, Agnetha, Anni-Frid i Björn vratili u studio!

- Ne mogu vam ništa obećati, ali nadamo se da će nove pjesme biti spremne poslije ljeta, u rujnu - sa smiješkom je rekao Andersson. 

Najavljene su dvije nove pjesme, "I Still Have Faith In You" i "Don’t Shut Me Down". A iako su njihovu karijeru obilježile i mučne rastave članova benda, ovisnost, alkoholizam i česte svađe, čini se da su preko svega uspjeli preći. 

Grupu ABBA osnovali su u Stockholmu 1972. godine Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad i Agnetha Faltskog. Andersson i Ulvaeus zajedno su počeli svirati još 1966. godine, a uskoro su upoznali Anni-Frid i Agnethu, koje će postati članice benda, ali i njihove supruge. Bili su aktivni samo 10 godina, no u to vrijeme stekli su status kultnog pop-sastava - pogotovo nakon pobjede na Euroviziji s pjesmom Waterloo, a prodali su preko 400 milijuna ploča diljem svijeta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije