Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELVIR LAKOVIĆ Lakin osebujan izričaj primijetio je čak i Jean Paul Gaultier, a radeći kao konobar u SAD-u pjevač je zalio Eltona Johna sokom od rajčice

Laka: Nestašni 39-godišnjak živi sa sestrom

22.05.2009.
u 12:41

Elvir Laković Laka, nestašni i razigrani dječak u tijelu 39-godišnjaka ili čovjekoliki majmun, kako voli reći za sebe, svojim veselim stihovima pokorio je ne samo rodnu Bosnu i Hercegovinu nego i cijelu Europu prošlogodišnjim nastupom na Euroviziji zajedno sa 14 godina mlađom sestrom Mirelom. Ekscentrični duo, kako su ih mediji prozvali nakon eurovizijskog nastupa, gdje im je jedan od “rekvizita” bio i pijetao, rasplesat će treći put zagrebačku publiku iduće subote u klubu Boogaloo.

– Od prošlog nastupa ove jeseni u zagrebačkoj Tvornici izmislio sam još sedam pjesama, ali neću otkriti ni jedan stih, neka to bude iznenađenje – kaže Laka koji za sebe ističe da nije skladatelj jer pjesme izmišlja.

– Na pamet mi padne neka caka pa uzmem gitaru i malo udaram po njoj, poslije se sjetim još neke i tako malo-pomalo sklepam nešto što na kraju čak i ima smisla – objašnjava pjevač način na koji nastaju njegove stiho-umotvorine, dodajući kako je od mame naslijedio taj talent za “sipanje” fora i otkačeno odijevanje. Njegov osebujan stil oduševio je i kreatora Jeana Paula Gaultiera, kojeg je posebno očarala Lakina crna trakica za kosu.

Prije nego što je počeo “lupati” po gitari, Laka je udarao po nogometnoj lopti i to je, kako se priča po njegovu rodnom Goraždu, radio jako dobro, a zašto je prestao ni sam se ne može sjetiti. Kada je shvatio da se od sviranja po “kafanama” može nešto i zaraditi, prihvatio se gitare.

– Pa šta ima bolje od toga da ti, dok jedeš pizzu, netko svira uz neke morske stihove – sjeća se Laka svojih početaka, a nakon što je iz svoje tvornice stihova ispalio maštovite pjesme “Vještica na metli”, “Ti si se upiškila”, “Moro” i “Džemper”, Laka je spakirao kovčege i 1997. se uputio preko bare.



– Dok sam bio u New Yorku, nosio sam namještaj, bio konobar i statist u reklamama. Najbolja je bila ona u kojoj sam bio odjeven kao jedan od likova iz “Zvjezdanih staza”, ali jako sam se uznojio ispod tog odijela – kaže Laka koji je radeći kao konobar na jednoj večeri Eltonu Johnu u krilo prolio sok od rajčice. Kako u Americi nije svirao, a nije baš ni izlazio, vratio se svojoj raji i izdao prvi CD.

– U početku su me zafrkavali da ću CD izdati svakih deset godina jer bih svake godine snimio samo jednu pjesmu, ali sad sam i u par mjeseci izmislio sedam – kaže Laka koji sa sestrom Mirelom koja radi u jednoj marketinškoj agenciji, dijeli sve pa i stan u Sarajevu.

– Prije svakog nastupa na kauč poslažemo svu garderobu pa se igramo i kombiniramo – objašnjava Laka kako nastaju njihove lude kreacije za nastupe na kojima se Laka i Lela najčešće njišu poput robota nekontrolirano lamatajući rukama na sve strane, što im, kažu, dolazi spontano i neplanirano. Laka se duboko zalaže za ljubav, koju će odsad pisati velikim slovom, priznaje da zna pustiti i suzu kad gleda neki romantični film, a otkačenim izgledom i veselim pjesmicama brzo je zarobio srca ženske publike.

– U Rijeci sam dobio svoj prvi grudnjak, nadam se ne i posljednji, pa kad drugi put dođem u Rijeku očekujem ih još – kaže Elvir Laković, a tko zna, možda mu se posreći i prije pa grudnjak doleti već iduće subote na pozornicu u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije